Rangaistuspotkujen erikoismies sähläsi nolosti oman kikkansa: palkkiona ulosajo - Urheilu | HS.fi

Rangaistus­potkujen erikoismies sähläsi nolosti oman kikkansa: palkkiona ulosajo

Kroatian liigan ottelussa nähtiin dramaattiset loppuvaiheet.

Bruno Petković (kesk.) on yleensä vahva rangaistuspotkuissa. Kuva on Eurooppa-liigan ottelusta marraskuulta.

17.12.2021 15:43

Jalkapallon Kroatian liigan ottelu Istra 1961:n ja Dinamo Zagrebin välillä keskiviikkona oli melkoisen kiivas jo ennen loppuhetkien tapahtumia, mutta 90. minuutilla alkoi todella tapahtua.

Zagrebin hyökkääjä Bruno Petković pääsi läpiajoon, maalivahti Ivan Lučić esti etenemistä vartalollaan ja Petković kaatui kohtuullisen näyttävästi. Erotuomari antoi rangaistuspotkun Zagrebille ja suoran punaisen kortin Lučićille.

Rangaistuspotkua ryhtyi laukomaan Petković, joka on tunnettu kikastaan, jota hän toistaa rangaistuspotkuissa. Petković ottaa erittäin hitaan kävelyvauhdin ja myös potkaisee palloa ikään kuin hidastettuna. Maalivahdit yleensä hölmistyvät ja jäävät paikoilleen seisomaan.

Näin Petković teki nytkin, ja pallo oli maalissa eikä maalivahti reagoinut juuri mitenkään. Erotuomari (tai var-videotarkistus, joka oli ottelussa käytössä) oli kuitenkin tarkkana: Petkovićin jalan liike pysähtyi pieneksi hetkeksi ennen kuin se osui palloon. Tämä on kiellettyä, joten erotuomari hylkäsi maalin ja antoi Petkovićille varoituksen. Kun hänellä oli jo varoitus alla, tiesi kikkailuvirhe punaista korttia ja ulosajoa.

Rangaistuspotkuun johtavat tapahtumat alkavat videolla ajassa 5.34:

Petković on myös usein onnistunut kikassaan. Tässä on pari esimerkkiä:

Itse ottelu päättyi lopulta Zagrebin 2–0-voittoon, vaikka joukkue oli saanut jo yhden ulosajon ottelussa aiemmin. Viimeinen maali syntyi erotuomarin määräämällä lisäajalla, kun Istra oli nostanut maalivahdin hyökkäykseen kulmapotkutilanteessa.

Zagreb purki kulmatilanteen ja Stefan Ristovski pääsi laidalta läpi ja sijoitti pallon tyhjään maaliin kuin jääkiekossa, kun loppuhetkillä on otettu maalivahti pois kentältä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat