NHL siirtyi aikaistetulle joulutauolle, Steven Stamkosin ylivoimamaali ratkaisi Tampalle - Urheilu | HS.fi

NHL siirtyi aikaistetulle joulutauolle, Steven Stamkosin ylivoima­maali ratkaisi Tampalle

Joulutauon aikana peruuntuu yli 30 ottelua, ja yhteensä peruttujen pelien määrä nousee 50:een.

Tampan kapteeni Steven Stamkos onnitteli hyvin pelannutta maalivahti Andrei Vasilevskia.

22.12.2021 8:09 | Päivitetty 22.12.2021 8:38

Jääkiekkoliiga NHL:ssä alkoi aikaistettu joululoma koronaviruksen vuoksi.

Hallitseva mestari Tampa Bay kukisti vieraskentällä Vegas Golden Knightsin 4–3 Steven Stamkosin ylivoimamaalilla.

Tampan saama ylivoima kertoi, miten helposti NHL:ssä erotuomarin pilli soi. Vegasin Jonathan Marchessault koukkasi kevyesti Stamkosia ja sai kakkosen.

Aikansa Tampa pyöritti ylivoimaa, kunnes ruotsalaispakki Victor Hedman siirsi kiekon Stamkosille, joka laukoi suoraan syötöstä: johtomaali ja lopulta voittomaali.

Stamkos osaa laukaukset suoraan syötöstä. Maali oli hänelle kauden 14. ja peräti kuudes ylivoimalla.

Koko NHL:n tilastoissa Stamkos on kolmanneksi paras maalintekijä aktiivipelaajista. Hänelle maali oli numero 453, kun Sidney Crosby on tehnyt 490 maalia ja väsymättömästi maaleja sylkevä Aleksandr Ovetškin huimat 752.

NHL:ssä piti pelata kymmenen ottelun tuhti kierros, mutta vain yksi ainoa saatiin pelattua. Yli sata pelaajaa on koronaprotokollassa, ja minä hetkenä hyvänsä saattaa tulla lopullinen vahvistus, ettei NHL lähetä pelaajia Pekingin olympialaisiin.

Lue lisää: Mediat: NHL-pelaajat eivät osallistu Pekingin talvi­olympialaisiin

Meneillään olevalla jouluviikolla NHL peruuttaa 32 ottelua, ja yhteensä peruutettuja pelejä on jo 50. Torstaille oli merkittynä viisi peliä, mutta nekin siirtyvät tuonnemmaksi.

NHL ilmoitti maanantaina, että Columbus ja Montreal ovat joutuneet keskeyttämään tilapäisesti harjoittelut ja seuran urheilutoiminnot koronaviruksen takia. Ne ovat kahdeksas ja yhdeksäs seura, joissa toiminta on pysähdyksissä.

Seitsemän muuta koronaviruksen kynsissä olevaa seuraa ovat Detroit, Boston, Toronto, Nashville, Calgary, Colorado ja Florida. Tauolla olevissa seuroissa on iso joukko suomalaisia pelaajia.

Seuroissa ei ole yhteistä toimintaa ennen sunnuntaita eli tapaninpäivää. Silloin joukkueet kokoontuvat, mutta päivä on varattu koronatesteille, matkustamiselle ja harjoittelulle.

Ensi viikon maanantaille on merkitty lähes täysi 14 ottelun kierros.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat