F1-mestaruuteen ulosajollaan vaikuttanut Nicholas Latifi kertoo saaneensa tappouhkauksia - Urheilu | HS.fi

F1-mestaruuteen ulosajollaan vaikuttanut Nicholas Latifi kertoo saaneensa tappo­uhkauksia

Latifi julkaisi kirjoituksen, jossa hän kertoo sosiaalisessa mediassa saamistaan solvauksista ja väkivallalla uhkaamisista.

Nicholas Latifi on Williams-tallin F1-kuski.

22.12.2021 11:22

Formula ykkösten Williams-tallin kuski Nicholas Latifi julkaisi tiistaina verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa kirjoituksen, jossa hän kertoo saaneensa muun muassa tappouhkauksia F1-kauden päätöskilpailun tapahtumista.

Red Bull -tallin Max Verstappen ohitti viimeisellä kierroksella Abu Dhabin osakilpailussa Mercedes-tallin Lewis Hamiltonin ja ajoi mestaruuteen.

Verstappenin mestaruuteen vaikutti suuresti se, että kanadalainen Latifi törmäsi rata-aitaan, jonka seurauksena radalle tuli turva-auto.

Sen aikana Verstappen haki uudet renkaat, joiden avulla hän oli huomattavasti nopeampi kuin Hamilton.

Mestaruuden varsinainen ratkaisija oli kuitenkin kilpailujohtaja Michael Masi, joka käski turva-auton pois radalta, vaikka kaikki autot eivät vielä olleet omilla paikoillaan.

Latifi kertoo kirjoituksessaan, että hän oli valmistautunut arvosteluryöppyyn.

”Palatakseni kilpailuviikonloppuun, tiesin heti, kun ruutulippu heilui, kuinka asiat todennäköisesti etenevät sosiaalisessa mediassa”, Latifi kirjoittaa.

Latifin mukaan se jo kertoo kaiken sosiaalisen media julmuudesta, että hän poisti puhelimestaan Instagramin ja Twitterin muutamiksi päiviksi.

”Siitä [F1-tapahtumista] seurannut viha, solvaukset ja uhkaukset sosiaalisessa mediassa eivät olleet minulle yllätys, koska se on vain karu todellisuus maailmasta, jossa elämme tällä hetkellä."

Latifi toteaa olevansa järkyttynyt viestien äärimmäisestä sävystä. Mukana on ollut myös tappouhkauksia.

”Jokaisella saa olla mielipiteensä, mutta niiden käyttäminen väkivallalla uhkaamiseen, ei vain minulle vaan myös lähimmäisilleni, kertoo, että he eivät ole todellisia urheilufaneja”, Latifi kirjoittaa.

”Onneksi pystyn elämään itseni kanssa ja olen ollut tässä maailmassa riittävän kauan, että pystyn sivuuttamaan kaiken negatiivisuuden.”

Latifi kertoo, että hän on saanut myös myönteistä ja kannustavaa palautetta.

”On mukava nähdä, että minua tukevia ihmisiä on niin paljon.”

Yksi tukijoista on hänen tallikaverinaan vielä päättyneellä kaudella ollut George Russell, joka omassa Twitter-viestissään ilmaisee suuren kunnioituksensa Latifin avautumisesta: ”Tällaiselle vihalle ei ole sijaa maailmassamme.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat