Ylen urheilupäällikkö puolustaa NHL-oikeuksien hankkimista Twitterissä: ”Yle ei tuhlaa veronmaksajien rahaa, varsinkaan holtittomasti” - Urheilu | HS.fi

Ylen urheilu­päällikkö puolustaa NHL-oikeuksien hankkimista Twitterissä: ”Yle ei tuhlaa veron­maksajien rahaa, varsinkaan holtittomasti”

Ylen urheilupäällikkö Joose Palonen kertoo sopimuksen olevan kustannus­tehokas.

New York Islanderin Sebastian Aho törmää Vegas Golden Knightsin Nicolas Royn kanssa sunnuntain pelissä.

22.12.2021 16:58

YLE tiedotti tiistaina tehneensä sopimuksen Suomessa NHL-oikeudet omistavan NENT Groupin kanssa jääkiekon NHL:n pelien näyttämisestä TV2:ssa ja Yle Areenassa tammikuusta alkaen.

Uutinen on saanut osin ristiriitaisen vastaanoton. Osa on hyvin mielissään siitä, että joitakin pelejä voi jatkossa seurata Ylen kautta, mutta osa kummastelee sitä, miksi yleis­radio­verolla rahoitettu mediayhtiö näyttää ammattiliigan pelejä.

Ylen urheilupäällikkö Joose Palonen vastaa kritiikkiin Twitterissä.

Palosen mukaan Yle ei tuhlaile veronmaksajien rahaa, vaan sopimus on vastuullinen ja erittäin kustannustehokas.

”Yle ei tuhlaa veronmaksajien rahaa, ei varsinkaan holtittomasti”, Palonen kirjoittaa.

Tarkempaa tietoa katseluoikeuksien kustannustehokkuudesta Palonen ei avaa, mutta toteaa Ylen tehneen aiemminkin kumppanuuksia kaupallisen median kanssa.

Ylen hankkimat oikeudet kattavat 25 ottelua sekä Stanley Cupin finaalit tällä ja seuraavalla kaudella. NENT Group näyttää pelejä Viaplayssa ja V Sport -kanavilla.

Palosen mukaan sopimus hyödyttää niin julkisen palvelun mediaa kuin kaupallisiakin tahoja. Sopimuksen avulla yhä useamman katsojan on mahdollista seurata kotimaisten kiekkoilijoiden otteita, varsinkin kun kotimaiset oikeudet ovat muilla kuin Ylellä.

”NHL on tällä hetkellä poikkeuksellisen kiinnostava ja relevantti laajalle joukolle suomalaisia lompakon koosta riippumatta”, Palonen kirjoittaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat