Lauri Markkasen heitti hämmentävän huonosti – Clevelandia ei auttanut edes NBA:n pisimmän pelaajan debyytti avaukseen - Urheilu | HS.fi

Lauri Markkasen heitti hämmentävän huonosti – Clevelandia ei auttanut edes NBA:n pisimmän pelaajan debyytti avaukseen

Boston vei voiton pistein 111-101.

Lauri Markkanen (oik.) yritti estää Romeo Langfordin etenemistä keskiviikkoillan ottelussa.

23.12.2021 7:47

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers taipui Boston Celticsille. Boston vei voiton pistein 111–101.

Markkanen heitti ottelussa seitsemän pistettä. Avauskokoonpanossa ollut suomalainen yritti kolmosia viidesti, mutta yksikään ei sujahtanut sukkaan. Kaikkiaan Markkasen pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli todella vaatimaton 16,7.

Markkanen ahkeroi parketilla lähes 33 minuuttia ja otti yhdeksän levypalloa.

Boston oli johdossa jo ensimmäisen neljänneksen jälkeen, kun pelilukemat olivat 31–26. Cleveland sai tehtyä toiseksi viimeisellä ja viimeisellä neljänneksellä enemmän pisteitä kuin Celtics, mutta se ei riittänyt tuomaan ottelumenestystä.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Celticsin Jaylen Brown, joka takoi 34 pistettä. Cavaliersin pistemies oli Darius Garland, joka pussitti 28 pistettä.

Clevelandin miehistössä uupui useampi pelaaja. Aiemmin tällä viikolla joukkueen pelaajia asetettiin liigan koronaprotokollalistalle, minkä takia joukkueen kohtaaminen Atlanta Hawksin kanssa peruttiin.

Koronaprotokollalistalle päätyy, jos pelaajalla tai seuran henkilöstöön kuuluvalla on todettu koronavirustartunta tai hänet on todettu altistuneeksi tartunnalle.

Poissaolojen ansiosta NBA:n pisin pelaaja, 229-senttinen Tacko Fall pelasi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Clevelandin paidassa. Tämä osui vielä Bostoniin, jossa hän pelasi edelliset kaksi kautta. Vaikka Fallin peliaika Bostonissakin oli vähäinen, hän oli kannattajien suosikki ja sai nytkin vahvat suosionosoitukset.

Fallin peliaika oli 19 minuuttia. Hän teki neljä pistettä ja repi kymmenen levypalloa. Joka kerta kun Fall onnistui, yleisöltä tuli kannustusta.

Oikaisu 23.12.2021 kello 23.00: Tacko Fall pelasi ensimmäistä kertaa Clevelandin avauskokoonpanossa. Aiemmin jutussa mainittiin virheellisesti, että Fall pelasi debyyttiottelunsa Clevelandissa.

Tacko Fallilla oli melkoinen pituusylivoima Bruno Fernandoa kohtaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat