MTV: Supertähti Connor McDavid oli tulossa viime kaudella palkatta HIFK:hon - Urheilu | HS.fi

MTV: Supertähti Connor McDavid oli tulossa viime kaudella palkatta HIFK:hon

Connor McDavidin tulon kariutumisen syitä MTV ei tiedä.

Connor McDavid on Edmonton Oilersin kapteeni ja ykköshyökkääjä.

23.12.2021 9:18

Jääkiekion NHL-liigan Edmonton Oilersin ykköstähteä Connor McDavidia oltiin tuomassa Suomen liigakiekkoiluun ja HIFK:hon viime kaudella, kertoo MTV.

MTV viittaa useisiin lähteisiin, joiden mukaan McDavidin tulosta Suomeen marraskuussa 2020 oli jo paperitkin tehty. Lopulta sopimus kariutui. Syytä MTV ei tiedä.

Taustalla McDavidin tuloon Liigaan oli se, että NHL:n koronatauon takia sarja oli alkamassa Pohjois-Amerikassa vasta tammikuussa 2021 ja siten McDavidin pelitauosta oli tulossa pitkä. McDavidin oli MTV:n mukaan tarkoitus pelata HIFK:ssa 15 ottelua.

McDavidille ei olisi maksettu palkkaa, mutta suuret vakuutusmaksut HIFK:n olisi pitänyt hoitaa. MTV:n mukaan HIFK:lla oli rahat vakuutuksiin.

HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen ei halunnut kommentoida asiaa MTV:lle.

McDavidin tulo Suomeen olisi mahdollisesti kariutunut joka tapauksessa, koska Liiga meni koronatauolle 2. joulukuuta ja sen jälkeen 16. joulukuuta alkaen ottelut pelattiin ilman yleisöä.

McDavid pelasi NHL:n runkosarjassa huippukauden. Hän voitti pistepörssin (33+72=105), mutta pudotuspeleissä joukkue kompastui Winnipegiin tylysti otteluvoitoin 0–4.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat