Amanda Harkimo tunnustaa olevansa syyllinen väärään Valko-Venäjän kansallislauluun: ”Menin paniikkiin” - Urheilu | HS.fi

Amanda Harkimo tunnustaa olevansa syyllinen väärään Valko-Venäjän kansallislauluun: ”Menin paniikkiin”

Amanda Harkimo etsi tietokoneeltaan Valko-Venäjän kansallislaulua, mutta tuloksena oli Palaun kansallislaulu.

Amanda Harkimo on Jokereiden dj.

23.12.2021 13:43

Jääkiekon KHL-liigan ottelussa Helsingin Jokereiden ja valkovenäläisen Minskin Dinamon välillä tapahtui erikoinen virhe.

Ennen ottelun alkua kuultiin kansallislaulut, mutta Valko-Venäjän kansallislaulun sijaan kaiuttimista kuuluikin pienen saarivaltion Palaun kansallislaulu.

Jokerit ilmoitti keskiviikkoiltana, että väärä laulu johtui teknisestä syystä. Torstaina Jokerien otteluissa dj:nä toimiva Amanda Harkimo kertoi Jokerien verkkosivuilla, että kyse oli hänen tekemästään virheestä.

Harkimo kertoo, että hän oli alunperin valmistautunut soittamaan Venäjän kansallislaulun, koska vastustajat ovat pääosin Venäjältä.

”Tajusin, että pelaamme valkovenäläistä joukkuetta vastaan vasta siinä vaiheessa, kun kuuluttaja pyysi yleisöä nousemaan kansallishymnien ajaksi. Tässä kohtaa menin paniikkiin ja etsin tietokoneeltani hymniä sanoilla ’BEL, Valko-Venäjä’, mutta en saanut tuloksia”, Harkimo kirjoittaa.

Seuraavaksi hän haki tuloksia sanoilla ”anthem” ja ”Belarus”.

”Tässä vaiheessa hallissa oli ollut hiljaista jo pidemmän aikaa ja soitin lopulta hymnin, joka oli ainoana tarjolla hakukentässäni.”

Sieltä sitten kajahti Palaun kansallislaulu.

Harkimo toteaa, että hän on lukuisia kertoja soittanut Valko-Venäjän kansallislaulun eikä hän voi ymmärtää, miksi nyt näin kävi.

”Soitin väärän hymnin ja olen virheestäni todella pahoillani. Oikea hymni oli soittolistallani koko ajan nenäni edessä nimellä ’BLR’. Menin paniikkiin ja tein virheen”, Harkimo tunnustaa.

”Pyydän kaikilta anteeksi. Olen todella pahoillani.”

KHL harkitsee Jokereiden sakottamista tapahtuneesta, kertoo Sport-Express-sivusto.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat