Herbert Dixon, 102, sai nimeään kantavan rangen – Golfaaja muistelee aikaa, kun afroamerikkalaiset saivat pelata kentällä vain maanantaisin - Urheilu | HS.fi

Herbert Dixon, 102, sai nimeään kantavan rangen – Golfaaja muistelee aikaa, kun afro­amerikkalaiset saivat pelata kentällä vain maanantaisin

Floridalainen golfikoni on pelannut samalla kentällä yli 80 vuotta.

Kuvakaappaus FOX 13 Tampa Bayn Youtube-kanavalta.

23.12.2021 18:32

Floridassa Bartow’n golfkentällä nimettiin hiljattain harjoitusalue Herbert Dixonin mukaan. Entinen ammattigolfaaja on mielissään kotikaupunkinsa järjestämästä kunnianosoituksesta. Hän on pelannut kentällä yli 80 vuotta.

Sisäänkäynnillä on kyltti, jossa on Dixonin kuva ja tarina hänen elämästään.

Dixon on jo 102-vuotias mutta toimii yhä aktiivisesti golfin parissa.

Erityisen hyvältä muistaminen tuntuu, kun katsoo ajassa taaksepäin. Dixon ja muut afroamerikkalaiset eivät aikoinaan saaneet edes pelata kentällä, paitsi yhtenä päivänä.

”Saimme pelata maanantaisin, sitä kutsuttiin caddyn päiväksi”, Dixon muistelee Fox 13 -uutiskanavan haastattelussa.

Kansalaisoikeusliikkeen jälkeen maailma muuttui ja huomasi Dixonin ja hänen pelitaitonsa.

Kun palkintoja alkoi kertyä, Dixon valittiin kahdesti Black Golfer's Hall of Fameen ja hän sai vastaanottaa Bartow’n kaupungin avaimen kunnianosoituksena urheilusuorituksistaan.

Matka hylkiöstä julkkikseksi on ollut pitkä.

”Olen yrittänyt kulkea virran mukana. Joskus, kun ui vastavirtaan, voi olla vaikeaa.”

Dixon pelaa golfia yhä useita kertoja viikossa. Sen lisäksi hän on ollut mukana keräämässä varoja tuleville golftähdille.

Vuosittain Bartow’n kentällä järjestetään hänen nimeään kantava julkisuuden henkilöiden golfturnaus, josta saaduilla varoilla rahoitetaan korkeakoulustipendejä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat