UFC-veteraani jää eläkkeelle saatuaan neljän vuoden kilpailukiellon uransa toisesta dopingrikkomuksesta - Urheilu | HS.fi

UFC-veteraani jää eläkkeelle saatuaan neljän vuoden kilpailukiellon uransa toisesta doping­rikkomuksesta

Vapaaottelija Michel Prazeres keskittyy jatkossa jujitsuun ja rentoutumiseen.

Michel Prazeres (alla) hävisi Ismail Naurdieville Prahassa helmikuussa 2019.

23.12.2021 22:08

Vapaaottelija Michel Prazeres on saanut neljän vuoden kilpailukiellon Yhdysvaltain antidopingvirasto USADA:lta, kertoo MMAfighting-sivusto. Rikkomus oli jo toinen brasilialaisottelijan uralla.

Maaliskuussa 2019 Prazeresin dopingnäytteestä löytyi anaboliseksi steroidiksi luokiteltavaa boldenonia. Tuolloin hän sai kahden vuoden kilpailukiellon.

Prazeres palasi kilpailukiellon jälkeen häkkiin viime kesänä Las Vegasissa. Hän hävisi Shavkat Rakhmonoville toisessa erässä.

Pian Prazeres kärysi uudelleen. Tällä kertaa 40-vuotiaan vapaaottelijan virtsanäytteistä löytyi useita eri aineita, kuten klomifeenia, anaboliseksi steroidiksi luokiteltavaa oksandrolonia ja testosteronia.

UFC:n antidopingkäytännön mukaan Prazeres saa neljän vuoden kilpailukiellon. Tämä tarkoittaa, että hän olisi oikeutettu ottelemaan uudelleen vasta vuonna 2025.

40-vuotias Prazeres erosi UFC:stä joulukuun alussa. Hän kertoi MMAfighting-sivustolle pyytäneensä sopimuksen purkamista.

”Keskityn yritykseeni, ja kuka tietää, ehkä palaan ottelemaan tulevaisuudessa. Keskityn nyt jujitsuun ja rentoudun”, Prazeres kertoi.

Prazeres otteli UFC:ssä yli kahdeksan vuotta ja 14 ottelua, joista neljä tappiota ja kymmenen voittoa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat