The Guardianin asiantuntijat olivat eri mieltä kuin Kultaisen pallon äänestäjät: Robert Lewandowski valittiin maailman parhaaksi miesjalkapalloilijaksi - Urheilu | HS.fi

The Guardianin asiantuntijat olivat eri mieltä kuin Kultaisen pallon äänestäjät: Robert Lewandowski valittiin maailman parhaaksi mies­jalka­palloilijaksi

Sadan parhaan naispelaajan äänestyksessä ykköseksi nousi FC Barcelonan espanjalainen keskikenttäpelaaja Alexia Putellas.

Robert Lewandowski on tehnyt kuluvalla kaudella Bundesliigassa 19 maalia 17 ottelussa,.

24.12.2021 9:30

Mikäli brittilehti The Guardianin kasaamalta kattavalta asiantuntijaraadilta kysytään, oli Bayern Münchenin puolalainen hyökkääjä Robert Lewandowski maailman paras miesjalkapalloilija vuonna 2021.

Gerd Müllerin lähes puoli vuosisataa vanhan maaliennätyksen Bundesliigassa 41 osumallaan rikkonut Lewandowski oli aiemmin tänä vuonna suosikki myös arvostetun Kultaisen pallon voittajaksi. Tuossa äänestyksessä parhaaksi valittiin kuitenkin jo seitsemättä kertaa Lionel Messi.

The Guardianin listauksessa Messi päätyi toiselle sijalle. Kärkikolmikon täydensi Liverpoolin hyökkääjä Mohamed Salah.

Kattava äänestys järjestettiin nyt kymmenettä kertaa, ja siihen osallistui 219 entistä pelaajaa, valmentajaa ja toimittajaa. Suomesta mukana olivat Helsingin Sanomien Ari Virtanen ja Ilta-Sanomien Saku-Pekka Sundelin.

Lewandowski valittiin maailman parhaaksi jo toista kertaa peräkkäin. Kärkikaksikko oli viime vuonna sama, mutta kolmanneksi tuolloin sijoittunut Cristiano Ronaldo oli tänä vuonna pudonnut kahdeksanneksi.

Lista oli tälläkin kertaa hyökkääjiä suosiva. Paras maalivahti Gianluigi Donnarumma oli 12:s ja paras puolustaja Rúben Dias vasta 14:s.

Vuodesta 2018 lähtien lehti on valinnut miesten listan lisäksi myös sata parasta naispelaajaa. Naisten parhaaksi valittiin tänä vuonna FC Barcelonan espanjalainen keskikenttäpelaaja Alexia Putellas.

Ruotsalaisilla oli naisten listalla vahva edustus. Sadan parhaan joukkoon mahtui yhdeksän ruotsalaista, joista paras oli 11. sijalle päätynyt Chelsea-puolustaja Magdalena Eriksson.

Naisten äänestyksen 86 asiantuntijan raadissa mukana olivat Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul ja HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas.

Suomalaisia ei tänä vuonna listoille mahtunut. Molemmissa äänestyksissä suomalaispelaaja on onnistunut murtautumaan sadan parhaan joukkoon kertaalleen.

Yhdysvaltalaista Portland Thornsia edustava puolustaja Natalia Kuikka oli viime vuoden listan 92:s. Norwich Cityn hyökkääjä Teemu Pukki oli vuotta aiemmin miesten listalla 84:s.

Lue myös: Miksei maailman paras oikea puolustaja mahdu sadan parhaan jalkapalloilijan listalle?

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat