Kanadassa tarjolla vaihtoehto tyttöjen MM-kiekon perumiselle: Ontario haluaa järjestää kisat - Urheilu | HS.fi

Kanadassa tarjolla vaihtoehto tyttöjen MM-kiekon perumiselle: Ontario haluaa järjestää kisat

Kansainvälinen jääkiekkoliitto perui alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat jouluaattona.

Sanni Vanhanen olisi kuulunut Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisaryhmään. Vanhanen ja Kanadan Emma Maltais kohtasivat elokuussa naisten MM-kisoissa.

25.12.2021 9:54

Kanadalaisen Ontarion provinssin naiskiekkoa hallinnoiva OWHA on tarjoutunut järjestämään alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat, urheilukanava Sportsnet kertoo.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) ilmoitti jouluaattona peruvansa kaikki tammikuun turnauksensa omikronmuunnoksen nopean leviämisen vuoksi.

Kuuden perutun tapahtuman joukossa oli tyttöjen MM-kiekko, joka oli määrä järjestää Ruotsin Linköpingissä ja Mjölbyssä 8.–15. tammikuuta. IIHF perui Ruotsille annetut kisat koronaviruksen vuoksi jo toistamiseen: myös vuoden 2021 tapahtuma jäi väliin.

IIHF on saanut päätöksensä jälkeen voimakasta kritiikkiä lajiyhteisöltä. Järjestö kertoi asiasta vain kaksi päivää ennen nuorten MM-kiekon alkamista. Alle 20-vuotiaat miehet ratkovat oman maailmanmestaruutensa 26.12.–5.1. Edmontonissa ja Red Deerissä.

OWHA kertoi lauantaina Suomen aikaa julkaistussa Twitter-viestissään, että se järjestäisi kisat mielellään IIHF:n sekä Kanadan jääkiekkoliiton määräysten mukaan. Provinssissa järjestettiin tyttöjen MM-kiekko viimeksi vuonna 2016.

Neljä olympiakultaa ja kuusi maailmanmestaruutta voittanut kanadalaislegenda Caroline Oullette riemuitsi Twitter-tilillään tarjolla olevasta ratkaisusta.

”Aloitetaan suunnittelu ja tarjotaan parhaille 18-vuotiaille naisurheilijoillemme heidän ansaitsemansa kilpailu”, Oullette kirjoitti joulupäivän aamuna Suomen aikaa.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat on järjestetty vuodesta 2008 alkaen. Suomi on saavuttanut kisoista pronssia vuosina 2011 ja 2019.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat