Kaksi kiekkoilijaa putosi kesken ottelun kaukalosta jääkoneen lumille tarkoitettuun sulamiskuoppaan Sveitsissä - Urheilu | HS.fi

Kaksi kiekkoilijaa putosi kesken ottelun kaukalosta jääkoneen lumille tarkoitettuun sulamis­kuoppaan Sveitsissä

Arnaud Montandon taklasi itsensä ja Tyler Higginsin ulos kaukalosta Swiss Leaguen eli Sveitsin kakkostason jääkiekko-ottelussa torstai-iltana.

Sveitsin kiekon kakkostasolla Swiss Leaguessa sattui erikoinen episodi, kun kaksi pelaajaa putosi kaukalosta jääkoneen lumien sulamiskuoppaan. Kuvituskuva.

25.12.2021 16:53

Jouluaattoa edeltävä ottelukierros jääkiekon Sveitsin kakkostasolla sai erikoisen käänteen HC Sierren ja SC Langenthalin välisen ottelun avauserässä, kun Sierren Arnaud Montandon taklasi itsensä ja Tyler Higginsin jäiseen kylpyyn.

30-vuotiaan Montandonin taklaus ei ollut erityisen kovavauhtinen, mutta hänen epäonnekseen taklaus sattui huonosti suljetun kaukalon laidan kohdalla.

Grabenin jäähallin laidat aukesivat, ja kaksikko putosi jääkoneen lumille tarkoitettuun sulamiskuoppaan.

Montandon kertoi jouluaattona sveitsiläislehti Blickin haastattelussa, että jäinen vesikylpy tarjosi hänelle enemmän pelkoa kuin haittaa. Uutisen yhteydessä julkaistiin myös video hämmentävästä tilanteesta.

”En rehellisesti sanottuna tiedä, muistaisinko tilannetta, ellen olisi nähnyt siitä materiaalia jälkeenpäin”, Montandon sanoi.

Montandon sukelsi lumen ja veden täyttämään kuoppaan pää edellä hitonmoiseksi kuvailemansa ilmalennon jälkeen. Pelaajien onneksi syvä kuoppa ei ollut tyhjä.

”Kuvittele tilanne, jossa olen täysissä voimissani. Olen kuuma, ja niin ovat varusteenikin. Samassa lämpötila putoaa 37–38 asteesta luultavasti lähelle nollaa”, hyökkääjä kuvaili.

Hän pystyi onnekseen seisomaan kuopassa ennen kuin auttajat saivat hänet ylös.

”En tiedä, miten se olisi päättynyt, jos minun olisi pitänyt uida”, Montandon sanoi.

Montandon palasi erikoisen episodin jälkeen takaisin tositoimiin käytyään ensin pukuhuoneessa. Hän kertoi saaneensa ottelun jälkeen enemmän viestejä kuin kertaakaan syntymäpäivänään ja halanneensa kotiin tultuaan vaimoaan.

”En tiedä, miten se olisi päättynyt, jos minun olisi pitänyt uida.”

Kiekkoilijan vaimo ei ollut katsomassa ottelua, koska hän on viimeisillään raskaana.

”Luulen, että hän olisi synnyttänyt Grabenissa jos olisi ollut siellä”, Montandon naurahti Blickin haastattelussa.

Hän kertoi puhuneensa tapauksesta kanadansveitsiläisen Higginsin kanssa. Higgins oli Montandonin mukaan pelaaja, joka auttoi häntä eniten.

HC Sierre hävisi aatonaattona pelatun Swiss Leaguen ottelun maalein 2–3. Montandon kertoi jouluaattona, että hänen selkänsä muistuttaa vielä kaukalosta putoamisesta, mutta uskoi olevansa fyysisesti kunnossa kun Sierren kausi jatkuu 28. joulukuuta.

Entä henkisesti, Blick-lehti kysyi.

”Se on kysymys, jota minun pitää kysyä itseltäni. Minun täytyy ehkä kiertää kaukaloiden ympäri nähdäkseni, onko laidan takana kuoppaa”, hän vastasi ja lisäsi, että olisi päätynyt maailmanlaajuiseksi uutiseksi mieluummin jostain muusta syystä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat