Teemu Pukilla vain yksi maalitilanne, Norwichille ruma tappio Valioliigassa tapaninpäivänä - Urheilu | HS.fi

Teemu Pukilla vain yksi maali­tilanne, Norwichille ruma tappio Valioliigassa tapanin­päivänä

Arsenal osoitti olevansa kaikessa parempi ja latoi hurjat viisi maalia.

Arsenalin Bukayo Saka (vas.) hassutti Norwichin Brandon Williamsia oikein kunnolla Valioliigan kohtaamisessa.

26.12.2021 19:03

Teemu Pukki sai yhden puolittaisen maalipaikan, mutta Norwich sukelsi pohjaan saakka Arsenalia vastaan jalkapallon Valioliigassa.

Arsenal voitti tapaninpäivän vierasottelun 5–0 ja suorastaan nöyryytti Valioliigan kellarissa majailevaa Norwichia.

Joukkueiden tasoero alkoi paistaa ottelun ensi hetkistä lähtien. Arsenal hyökkäsi hetkittäin kuin tyhjää kenttää vastaan. Norwichin prässääminen oli kevyttä ja satunnaista sekä erittäin helppoa purkaa.

Ottelu ehti vanhentua vain viisi ja puoli minuuttia, kun Bukayo Saka laukoi pitkän syöttöketjun päätteeksi Arsenalin avausmaalin.

Saka sai tilaa ja aikaa maalinsa tekemiseen, eikä laukaus ollut edes mikään raketti vaan pikemminkin pehmeä sijoitus puolustaja Brandon Williamsin jalkojen välistä maaliin.

Norjalainen Martin Ødegaard, 23, pyöritti nautittavasti Arsenalin peliä keskikentällä. Joukkueen toiseen maaliin Ødegaard antoi miljoonan punnan syötön Kieran Tierneylle, joka sijoitti pallon tolpan kautta verkkoon.

Saka teki toisen maalin, jossa hän tanssitti harhautuksillaan tuttua Williamsia ja laukoi vasurillaan 0–3 ottelun 67. minuutilla.

Pukin rooli ja kosketukset palloon jäivät vähäisiksi ensimmäisellä puoliajalla. Vaikea Pukin oli hyökätä ja päästä maalipaikkoihin, kun palloja ei tahtonut tullut mistään suunnasta.

Toisella jaksolla Pukki katkaisi Arsenalin syöttelyn hyökkäyspäässä rangaistusalueen rajan tuntumassa ja pääsi 74. minuutilla puolittaiseen maalipaikkaan. Jos Pukki olisi onnistunut, olisi maali ollut kavennus 1–3. Ei tullut, mutta Arsenal niittasi vielä kaksi.

Norwich oli ennen ottelua Valioliigassa viimeisenä ja pysyy vahvasti ankkuroituna sinne. Arsenal säilytti neljännen sijan voitostaan huolimatta.

Norwich on viime vuosina näyttänyt, ettei sille oikein sovi mikään Englannissa tarjolla oleva sarjataso. Mestaruussarjassa seura on ollut jopa liian hyvä ja Valioliigassa liian huono.

Ensi kaudella alkaa taas taivallus porrasta alempana, ellei kevätkaudella tapahdu suurta jalkapalloihmettä eikä edes jouluaikana ole helppoa uskoa sellaisiin ihmeisiin.

Valioliigan tapaninpäivän kierroksella kolme ottelua peruuntui, mutta kuusi sentään pystytään pelaamaan.

Sunnuntain kierros: Manchester City–Leicester 6–3, Tottenham–Crystal Palace 3–0, West Ham–Southampton 2–3, Aston Villa–Chelsea myöh., Brighton ja Hove Albion–Brentford myöh.,

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat