KHL-mestarin maalinteko oli myrkkyä Jokereille – "Ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi oli parempi joukkue" - Urheilu | HS.fi

KHL-mestarin maalinteko oli myrkkyä Jokereille – "Ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi oli parempi joukkue"

Avangard Omsk haki suurinumeroisen voiton Pasilasta.

Avangard Omskin Nikolai Prohorkin juhlii maalia, jonka puolustaja Aleksei Beregölazov (kuvan ulkopuolella) teki. Jokerien David Sklenicka poistuu vähin äänin sivummalle.

26.12.2021 21:53

Jääkiekon KHL:n hallitseva mestari Avangard Omsk venytti voittoputkensa kolmen pelin mittaan, kun se löi sunnuntaina Helsingissä Jokerit 5–1. Kotijoukkue vei mittelöä välillä mielin määrin, mutta hallin 4  166 katsojaa saivat hämmästellä, kuinka vieraat olivat maalinteossa ylivertaisia.

”Vastustaja oli erinomainen. Voitti irtokiekkoja, blokkasi laukauksia ja oli tehokas. Meille maalinteko tekee paljon haastetta”, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Tapaninpäivän ensitahdit viittasivat, että Jokerit valssaa vakuuttavasti voittoon. Helsinkiläissikermä pyöritti peliä minuuttitolkulla hyökkäyspäässä.

Kulmissa ja laidoissa pyörintä vailla parhaita tekopaikkoja löi kuitenkin näpeille jakson puolivälissä, kun Avangard karkasi takatolppaosumalla 1–0-johtoon.

Pelin puolivälin kynnyksellä Jokerien kaksi seuraavaa merkkausvirhettä maalivahti Janne Juvosen lähituntumassa avittivat vieraat kolmen maalin karkumatkalle.

Jokerien aikalisää seurasi Nicklas Jensenin tolppakuti ja viimein, ajassa 39.31, David Sklenickan ylivoimalla laukoma 1–3-kavennus.

”Aikalisällä sanottiin, että helpolla tulevat maalit. Yritettiin ketjukoostumuksia sekoitella, mutta aika paljon ne ovat viime aikoina eläneet”, Marjamäki kertoi.

Päätöserässä Jokerien kiri pätki niin, että Avangard sai syötönkatkon siniviivalla ja kaksi vastaan kolme -hyökkäyksestä taas merkkausvirheen takia maalin: 1–4.

Kotijoukkueen maaliteon piiputtaminen konkretisoitui erikoistilanteissakin, edes reilun minuutin mittainen kahden pelaajan ylivoima ei tuottanut tulosta.

”Tänään ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi oli parempi joukkue.”

Jokerit palaa kotikaukaloonsa jo tiistaina, mutta yleisöä. Kunlun Red Star -peliin ei saa ottaa yleisöä kuten ei myöskään kolmeen seuraavaan otteluun Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisten asettamien koronarajoitusten takia.

”Terveys edellä. Tänään tuntui, että joukkueelta puuttui kipinä – emme pystyneet ammentamaan sitä yleisöltä. Pitää vaan seuraavat pelit vetää ilman yleisöä”, Marjamäki myönsi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat