Uudet koronarajoitukset johtavat jälleen kikkailuun: liigaotteluja aikaistetaan, jotta aitiot pysyvät auki – ”Ei sitä siksi tehdä, että viina virtaisi” - Urheilu | HS.fi

Uudet korona­rajoitukset johtavat jälleen kikkailuun: liigaotteluja aikaistetaan, jotta aitiot pysyvät auki – ”Ei sitä siksi tehdä, että viina virtaisi”

TPS aikaisti kahden ottelun alkamisajan kello 16:een ja Lukko kello 17:ään.

Viime kauden finaaleista tuttu näky toistuu alkavalla viikolla: katsomot ovat muuten tyhjinä, mutta aitioissa on väkeä. Kuva on viime kevään Lukko–TPS-ottelusta.

27.12.2021 11:51 | Päivitetty 27.12.2021 13:48

Jääkiekon Liigassa pelataan lähipäivinä runsaasti otteluita ilman suurta yleisöä uusien koronarajoitusten takia. Aivan ilman katsojia otteluita ei kuitenkaan pelata, sillä esimerkiksi aitiot, muut vip-tilat ja ravintolatilat ovat auki.

Koska yleisötilaisuuksien kiellon lisäksi voimassa on ravintolarajoituksia, useat joukkueet ovat aikaistaneet ottelujen alkamisaikoja, jotta anniskelualueina olevat tilat voidaan pitää auki.

Rauman Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas kertoo, että kyse ei ole siitä, että ”viina voisi virrata otteluissa” rajoituksista huolimatta.

”Kysymys ei ole myöskään taloudellinen alkoholin myynnin kannalta”, Kunnas toteaa.

Kunnaksen mukaan syynä on se, että näin minimoidaan reklamaatiot. Koska muun muassa aitioista on tehty kausisopimukset, ottelujen aikaistamisella mahdollistetaan se, että aitiot voidaan pitää auki eikä niiden vuokraamisesta tarvitse maksaa palautuksia.

Rauman Lukko on aikaistanut tiistain ja torstain ottelujen alkamisen kello 17:ään, samoin Kärpät tiistain Jukurit-ottelunsa.

Tiistain ottelukierroksen suurimman ennakoinnin rajoituksiin teki kuitenkin HIFK, joka vaihtoi Ässät-ottelunsa pelipäivän: ottelu pelataan tänään maanantaina, koska rajoitukset tulevat voimaan 28. joulukuuta.

TPS on aikaistanut kahden kotiottelunsa alkamisajat kello 16:een: TPS–Ilves tiistaina ja TPS–Ässät torstaina. Normaalit katsomopaikat on suljettu, mutta aitiot ja vip-tila ovat auki. Anniskelu päättyy rajoitusten mukaan kello 17, joten ensimmäisellä erätauolla juomatarjoilu vielä pelaa.

Ottelujen aikaistamiset ovat tuttuja viime kaudelta. Esimerkiksi liigafinaaleja pelattiin kello 16 alkaen ravintolarajoitusten takia.

Lisäys 27.12.2021 kello 13.45: Lisätty Rauman Lukon toimitusjohtajan Jukka Kunnaksen kommentit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat