Ässät järjesti jättiyllätyksen, ja kaikkia maalintekijöitä yhdisti yksi erikoinen ominaisuus - Urheilu | HS.fi

Ässät järjesti jättiyllätyksen, ja kaikkia maalintekijöitä yhdisti yksi erikoinen ominaisuus

HIFK siirsi ottelun maanantaille ja sai yli 5 000 katsojaa jäähalliin.

Ässien Valtteri Pihlajamäki tuuletti tekemäänsä joukkueen kolmatta maalia.

27.12.2021 20:53

Porin Ässät haki maukkaan voiton Stadin ylpeydestä kukistamalla HIFK:n vastustamattomasti 3–2. Jättiyllätyksen taustalla oli nöyrä peli ja hyvä maalivahti.

Kolmen pisteen saaliilla oli iso merkitys Ässille. Joukkue hyvästeli Liigan viimeisen sijan ja ohitti JYPin. Lisäksi voitto oli neljäs peräkkäinen, ja Karri Kiven johtama joukkue rakentelee oikein kunnon voittosuoraa.

Ässien oikealta laukovat hyökkääjät ratkaisivat ottelun, kun Alexander Ruuttu, Albin Eriksson ja Valtteri Pihlajamäki niittasivat porilaisten maalit.

”Kyllä meidän yhteispeli ja jätkien uhrautuminen olivat voiton syyt. Kaikki tekevät hommia logolle”, Pihlajamäki sanoi Cmoren kenttähaastattelussa..

”Ajattelin, että jos kiekko tulee, toimitan sen heti maalille, ja hyvin meni”, Pihlajamäki sanoi.

Kaiken lisäksi jokaisessa osumassa oli jotain samaa toistensa kanssa. Maalit olivat selkeitä laukauksia – kovia kyllä mutta eivät mahdottomia torjua.

”Oli latausta, mutta Ässät puolusti hyvin ja hyökkäsi hyvin vastaan”, IFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi. ”Ei ollut meiltä tarpeeksi hyvää hyökkäyspeliä, mutta Ässät pelasi hyvin.”

Michael Garteig ei ole ollut IFK:lle kovinkaan voittava maalivahti. Joukkueella ei kuitenkaan ole maalivahtiongelmaa, kun Niilo Halonen pelaa.

Maalivahtien pelissä Ässien Konstantin Volkov veti selvästi pitemmän tikun kuin Garteig.

HIFK halusi siirtää ottelun tiistailta maanantaiksi, kun tiukentuneet koronarajoitukset astuvat voimaan tiistaina. Jäähalliin kertyi yleisöä 5 483 henkeä, joille pelasi vielä täysi juomatarjoilu.

Seuran saldoksi jäi enemmän rahaa kassaan kuin sarjataulukkoon pisteitä. Ravintolat voittivat, joukkue hävisi.

IFK sai otteluun lentävän lähdön, kun Jere Innala uitti taitavasti kiekon maalivahti Konstantin Volkovin alta sisään. Juha Jääskä tarjoili syötön tyhjään tilaan, johon Innala pyrähti.

Johtomaali kesti vain erän puoliväliin, kun Alexander Ruuttu näytti, millainen on isältä pojalle siirtynyt rannelaukaus. Christian Ruuttu laukoi hyvin ranteella, ja samalla lailla lähti Ässien tasoitus: terävästi, kovaa ja tarpeeksi tarkasti.

Christian Ruuttu pelasi Porissa ennen siirtoaan IFK:hon ja siitä NHL:ään. Poika on kiertänyt liigatasolla Jokereissa, Ilveksessä, TPS:ssa ja KalPassa ennen päätymistään Ässiin.

Erikssonin ja Pihlajamäen maalit tulivat aivan peräkkäin kolmannessa erässä, ja yllätys sai sinetin.

IFK säilytti paikkansa Liigan kärjessä ja pysyy paalulla myös tiistain kierroksen jälkeen.

Korjaus: Ottelu päättyi Ässien 3–2-voittoon, ei maalein 3–1.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat