Vuoden Urheilija valitaan toisen kerran peräkkäin ilman yleisöä - Urheilu | HS.fi

Vuoden Urheilija valitaan toisen kerran peräkkäin ilman yleisöä

Jalkapallomaalivahti Lukas Hradecky sai palkinnon viime kerralla.

Jalkapallomaalivahti Lukas Hradecky valittiin Vuoden Urheilijaksi 2020.

27.12.2021 16:53

Onko uimari Matti Mattsson vai joku muu Vuoden Urheilija 2021, selviää 13. tammikuuta, mutta ilman yleisöä.

Vuotuisessa suurjuhlassa Urheilugaalassa palkitaan Sykähdyttävin urheiluhetki, ansioituneita urheilijoita, seuroja, toimijoita ja vaikuttajia, mutta tiukentuneen koronavirustilanteen takia tilaisuus joudutaan järjestämään toisen kerran peräkkäin ilman yleisöä.

Tiukentuneet yleisörajoitukset astuvat voimaan tiistaina eikä silloin enää voi ottaa samaan tilaan Urheilugaalan vaatimaa yli tuhatta henkeä.

”Turvallisuus ja vastuullisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Tärkeänä pidämme myös sitä, että urheilu saa ansaitsemansa arvostuksen”, gaalan pääsihteeri Riia Martinoja sanoi tiedotteessa.

Nykymuotoinen Urheilugaala, jossa palkitaan Vuoden Urheilija, järjestetään nyt 14. kerran, kun ensimmäinen tilaisuus oli tammikuussa 2009. Trapin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela palkittiin ensimmäisessä Hartwall-areenassa järjestetyssä gaalassa.

Ensimmäinen Urheilugaala järjestettiin kesällä 2008, mutta siinä ei palkittu Vuoden Urheilijaa, joka on urheilutoimittajien äänestys ja Sykähdyttävin urheiluhetki on yleisöäänestys.

”Suomalainen urheilu ja urheilufanit ansaitsevat ilman muuta juhlansa. Takana on upea ja menestyksekäs suomalaisurheilun vuosi.”

Viime vuonna jalkapallomaalivahti Lukas Hradecky valittiin Vuoden Urheilijaksi.

Yle televisioi Urheilugaalan tammikuussa suorana lähetyksenä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat