Pärmäkoski, Niskanen, Kyllönen ja Vuorinen etenivät Tour de Skin avanneessa sprintissä pudotushiihtoihin – Iivo Niskanen jäi kauas jatkopaikasta - Urheilu | HS.fi

Pärmäkoski, Niskanen, Kyllönen ja Vuorinen etenivät Tour de Skin avanneessa sprintissä pudotus­hiihtoihin – Iivo Niskanen jäi kauas jatkopaikasta

Pärmäkoski ylsi Sveitsin Lenzerheidessa hiihdetyn sprintin aika-ajoissa 13:nneksi.

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen etenivät sprintin pudotushiihtoihin. Kuva on marraskuulta.

28.12.2021 13:49 | Päivitetty 28.12.2021 14:03

Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen ovat edenneet maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen avauspäivän sprintissä pudotusvaiheeseen. Pärmäkoski ylsi Sveitsin Lenzerheidessa hiihdetyn sprintin aika-ajoissa 13:nneksi, Niskanen 17:nneksi ja Kyllönen 24:nneksi.

Johanna Matintalo ja Riitta-Liisa Roponen karsiutuivat jatkosta. Matintalo oli sijalla 39 ja Roponen 79:s. Pudotushiihtoihin eteni 30 parasta. Aika-ajon nopein oli Sveitsin Nadine Fähndrich, jonka kärkiajasta Pärmäkoski jäi 3,67 sekuntia.

Lauri Vuorinen eteni ainoana suomalaishiihtäjänä miesten sprintin pudotusvaiheeseen. Vuorinen ylsi Sveitsin Lenzerheidessa hiihdetyn sprintin aika-ajoissa 19:nneksi.

Iivo Niskanen, Ville Ahonen, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm ja Arsi Ruuskanen karsiutuivat jatkosta. Niskanen oli aika-ajoissa 40:s, Ahonen 50:s, Hyvärinen 52:s, Lindholm 70:s ja Ruuskanen 84:s. Pudotushiihtoihin eteni 30 parasta.

Aika-ajon nopein oli Norjan Johannes Høsflot Klæbo, jonka kärkiajasta Vuorinen jäi 8,29 sekuntia.

Pudotushiihdot alkavat kello 15 naisten kilpailulla, jonka jälkeen vuorossa ovat miehet.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat