Koronavirus on tyrmännyt jääkiekon kolmesti, ja suuri vaara leijuu myös Pekingin olympialaisten yllä - Urheilu | HS.fi

Koronavirus on tyrmännyt jää­kiekon kolmesti, ja suuri vaara leijuu myös Pekingin olympialaisten yllä

Suurimman tappion kärsivät pelaajat, joille turnaus on ainutlaatuinen.

Suomen Nuoret Leijonat ehtivät pelata kaksi ottelua MM-turnauksessa ennen keskeytystä.

30.12.2021 7:26

Jääkiekko on hävinnyt koronavirukselle lyhyen ajan kuluessa kolme kertaa.

Ensin kiekkoliiga NHL sulki pelaajiltaan oven Pekingin olympialaisiin. Päätös kirpaisi pelaajia, seurojen omistajia huomattavasti vähemmän.

Koronavirus löi toisen kerran kiekon maaliin, kun 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnaus peruutettiin kokonaan. Se olisi pitänyt järjestää tammikuussa.

Ratkaiseva isku kolahti Kanadassa. Edmontonissa ja Red Deerissä pelattu 20-vuotiaiden miesten MM-turnaus keskeytettiin alkulohkovaiheessa, kun koronavirus ja ottelusiirrot kävivät ylivoimaisiksi.

Kolmen ottelun peruuttaminen oli viimeinen isku päättyneelle turnaukselle. Tosin vielä on pieni mahdollisuus, että turnausta jatketaan myöhemmin.

Nuorten MM-turnaus on yksi Kansainvälisen jääkiekkoliiton kruununjalokivistä. Turnauksella on valtava suosio Kanadassa ja osin muissakin maissa, kun olosuhteet sallivat.

Kanadassa jättikokoiset hallit ovat täynnä, rahaa tulee sisään ja yleisö seuraa turnausta paljon innokkaammin kuin useita NHL-otteluita.

Edmontonissa ja Red Deerissä meni kaikki pieleen. Suunniteltu koronakupla petti ja virus hiipi joukkueiden keskuuteen suuresta testausmäärästä huolimatta.

Juuri päättyneessä nuorten MM-turnauksessa oli tarkoitus ottaa yleisöä halleihin, vaikka ei ihan täyttä määrää. Viime vuonna samassa paikassa pelattiin tyhjille katsomoille.

Pelaajat ja joukkueen jäsenet testattiin ja pidettiin eristyksessä, mutta kupla vuoti muualta. Lopputulos oli peruuntuneita otteluita ja keskeytetyt kisat.

Keskeytetyn MM-turnauksen suurimmat häviäjät ovat pelaajat. IIHF menettää rahaa, samoin tv-yhtiöt, mutta pelaajille turnaus olisi ollut täysin ainutlaatuinen. Monet heistä eivät enää koskaan pääse pelaamaan 20-vuotisten MM-kisoja, ja monet eivät edes pelaa maajoukkueessa tämän jälkeen.

Toistaiseksi tiedetään, että koronaviruksen omikronmuunnos leviää hyvin herkästi, ja siinä voi piillä iso ongelma.

Talviolympialaiset alkavat reilun kuukauden päästä Pekingissä. Kiina on toistaiseksi yrittänyt tukahduttaa virusta tiukalla eristämisellä, ja niin se aikoo tehdä myös olympialaisissa.

Tähän mennessä koronavirus on tyrmännyt jääkiekon tehokkaasti, ja Pekingissä liikkuvat paljon suuremmat urheilijamäärät kuin Edmontonin ja Red Deerin turnauksessa.

Kiina saattaa pystyä tukahduttamaan viruksen, mutta samalla se voi tukahduttaa olympiahengen.

Se on varmaa, ettei kovinkaan monessa kiekkojoukkueessa katsota enää silmät palaen kohti Pekingiä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat