Kiinan kommunistinen puolue puuttui pelaajien ulkonäköön – kansa suivaantui: "Haluatteko jalkapalloilijoita vai pyhimyksiä?" - Urheilu | HS.fi

Kiinan kommunistinen puolue puuttui pelaajien ulkonäköön – kansa suivaantui: "Haluatteko jalkapalloilijoita vai pyhimyksiä?"

Kiinan maajoukkueen pelaajilta kiellettiin tatuoinnit.

Kiinan Jin Jingdao (oik.) ja Filippiinien Mark Hartmann väänsivät maaottelussa kesäkuussa.

30.12.2021 11:29

Kiinan kommunistisen puolueen valta maan jalkapalloilussa on johtanut jälleen yhteen erikoiseen päätökseen, uutistoimisto AFP kirjoittaa.

Maajoukkueen pelaajien on tästedes ”ankarasti kiellettyä” ottaa tatuointeja ihoonsa, Kiinan urheilujohto linjaa. Olemassa olevat tatuoinnit kehotetaan poistattamaan.

Erityistapauksissa pelaajat voivat peittää tatuointinsa otteluiden ja harjoitusten ajaksi, mutta tämäkin onnistuu vain joukkuekavereiden luvalla.

Kiinassa viranomaiset eivät katso tatuointeja yleisesti ottaen hyvällä, mutta niiden hankkiminen on suosittua erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa.

Viime vuonna kiinalainen naisten jalkapallo-ottelu peruttiin, sillä pelaajille kerrottiin, että heillä ei ole sallittua olla värjättyjä hiuksia.

Urheilujohtajien päätökset ovat aiheuttaneet rajua kritiikkiä maan kansalaisissa.

”Haluatteko hyviä jalkapalloilijoita vai pyhimyksiä?” yksi kommentoija kirjoitti sosiaalisessa mediassa AFP:n mukaan.

”Pitäisikö vain saman tien linjata, että ainoastaan [kommunistisen] puolueen jäsenet saavat pelata jalkapalloa?” toinen irvaili.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat