"Jäämies” Gerwyn Price porskuttaa dartsin MM-kisoissa, koronatartunta iski entiseen mestariin Michael van Gerweniin: ”Olen vihainen” - Urheilu | HS.fi

"Jäämies” Gerwyn Price porskuttaa dartsin MM-kisoissa, korona­tartunta iski entiseen mestariin Michael van Gerweniin: ”Olen vihainen”

Dartsin MM-kisoissa ratkotaan nyt pääsyä puolivälieriin.

Gerwyn Price on hallitseva dartsin maailmanmestari. Kuva on vuodelta 2019.

30.12.2021 12:42

Dartsin PDC-liiton MM-kisoissa Lontoon Alexandra Palacessa on edetty neljännesvälieriin. Keskiviikkoiltana hallitseva mestari ja maailmanlistan ykkönen Walesin Gerwyn Price kukisti Hollannin Dirk van Duijvenboden erin 4–1 ja jatkaa puolivälieriin.

Price, jonka lempinimi on sama kuin Kimi Räikkösellä eli Iceman, jäämies, hävisi avauserän, mutta sen jälkeen hän takoi putkeen kaksitoista pelivoittoa van Duijvenbodenin lähinnä hermoillessa omissa heitoissaan.

”Ollakseni rehellinen koin, että minun olisi pitänyt voittaa erin 4–0”, Price totesi MM-kisojen verkkosivuilla.

"12 pelin voittaminen peräkkäin antaa paljon luottamusta. Pelaaminen tuntui hyvältä, pidin Dirkin ja yleisön hiljaisena.”

Sen sijaan kolminkertaisen maailmanmestarin ja nykyisen maailmanlistan kolmosen, Hollanin Michael Van Gerwenin pelit päättyivät jo tiistaina, kun hänen koronatestinsä osoittautui positiiviseksi.

”Olen todella pettynyt, hämmentynyt ja vihainen tavasta, jolla MM-kisat osaltani päättyivät. En koskaan uskonut näin käyvän, koska luulin tehneeni kaiken mahdollisen välttääkseni sen [tartunnan]. Ei ole myöskään oireita”, Van Gerwen totesi Twitterissä.

MM-kisojen finaali kisataan maanantaina 3. tammikuuta. Ykköspalkinto on 500 000 puntaa (lähes 600 000 euroa).

Lue lisää: Fallon Sherrock haastoi rajusti entisen mestarin ja maailmanlistan ykkösen dartsin MM-kisoissa

Lue lisää: Darts-tähti Fallon Sherrock myöntää huijaavansa pubissa tikka­kisaan hänet haastavia: ”Rakastan sitä”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat