HIFK vaihtaa vuotta sarjakärkenä, ykkösketju johti Sportin kaatoa: ”Paransimme Ässät-pelistä monta asiaa” - Urheilu | HS.fi

HIFK vaihtaa vuotta sarja­kärkenä, ykkös­ketju johti Sportin kaatoa: ”Paransimme Ässät-pelistä monta asiaa”

Kultakypärä Eetu Koivistoinen pelasi Vaasassa IFK-uransa yhdeksännen vähintään kahden tehopisteen ottelun.

Eetu Koivistoinen pelasi torstaina Vaasassa IFK-uransa yhdeksännen vähintään kahden tehopisteen ottelun. Kuva joulukuun puolivälin KalPa-pelistä, jossa Koivistoinen teki kaksi maalia.

30.12.2021 19:16 | Päivitetty 30.12.2021 20:31

Sport–HIFK 1–4

Helsingin IFK suuntaa kohti vuotta 2022 jääkiekon Liigan kärkipaikalla. IFK kaatoi kalenterivuoden viimeisessä ottelussaan Vaasan Sportin vieraskaukalossa 4–1.

Eetu Koivistoinen vietti Vaasassa IFK-uransa yhdeksättä vähintään kahden tehopisteen iltaa. Ykkösketjua johtanut Koivistoinen alusti IFK:n kaksi ensimmäistä osumaa.

”Saimme hyvin painetta kaverin pakkeihin. Tiesin, että [Jere] Innala on suht takana tulossa auttamaan ja kun sain riiston, tiesin heti, mihin kääntää, koska näkyi vain tyhjää jäätä”, Koivistoinen kertasi avausmaalia.

Hän vei kiekon päädyssä Juho Tommilan lavasta. Avausmaalin juonineet Koivistoinen ja Innala rakensivat hetkeä myöhemmin Juha Jääskän upean 0–2-osuman.

”Saimme niiden pelaajat merkkaamaan vähän huonosti parilla syötöllä. Innalan huikea yhden jalan uitto ja Jääskän veto, se oli hieno maali”, Koivistoinen sanoi.

Maali oli Jääskälle kauden kymmenes, ja se sivuaa hänen yhden kauden maaliennätystään.

Kultakypärä Koivistoinen on pelannut yhdeksästä tehoillastaan kaksi Sportia vastaan. Joulukuun alussa IFK:n ykkössentteri sai tililleen maalin ja maalisyötön. Laidoilla viilettivät silloinkin Jääskä ja Innala.

Koivistoisen mukaan hyökkäystrio täydentää hyvin toisiaan. Sekä liike että kiekollinen peli ovat usein myrkkyä vastustajille, eikä kolmikon yhteispeli jää pelkästään pelikentille.

”Meillä on hauskaa kaukalon ulkopuolellakin. Olemme saaneet työstettyä paljon asioita ja puhuttua pelistä. Se helpottaa, ja kun saamme lisää kokemuksia yhdessä, niin se paranee koko ajan”, Koivistoinen uskoo.

”Tiedämme vielä paremmin, missä kaveri liikkuu.”

26-vuotias Koivistoinen on kantanut IFK-paitaa nyt 30 liigaottelua. Keväällä SM-kultaa Lukossa voittanut ja pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana palkittu sentteri on tehtaillut syksyllä pisteet 12+14=26.

”Tulin pienen loukkaantumisen jälkeen takamatkalta, mutta olen päässyt ihan hyvin rytmiin kiinni. Nyt lähdetään kevätpuristukseen ja kohti kauden parhaita pelejä”, hyökkääjä arvioi nousujohteista syksyään.

IFK johti torstaina reilun kuuden minuutin tehohetkensä ansiosta kolmella maalilla avauserän jälkeen. Kolmas osuma syntyi Miro Karjalaisen tarkan laukauksen ja Micke-Max Åstenin hyvän maskipelin ansiosta.

”Eivät nämä ole ikinä ohi, vaikka tuossa oli 3–0 ekan erän jälkeen. Kaveri löi mielestäni all in sen jälkeen ja nosti karvausta kovemmaksi. Olimme ehkä vähän jäljessä siinä”, Koivistoinen arvioi.

Olli Palola laukoi IFK:n neljännen osuman toisen erän loppupuolella ylivoimalla. 17 kertaa torjuneen Niilo Halosen nollapeli mureni päätöserässä, kun Turo Asplund osui viidellä kolmea vastaan.

”He laittoivat kaiken likoon ja yrittivät kammeta takaisin peliin, mutta puolustimme hyvin ja Halonen oli maalissa aivan loistava”, Koivistoinen kiitteli.

35 ottelustaan 65 pistettä saanut IFK on kerännyt pinnoistaan valtaosan vieraskaukaloissa. Pistepussi on lihonut tien päällä 39 pinnalla, mutta kotipeleissä pisteitä on tullut vain 26.

”Vaikea sanoa, olemmeko olleet tietyllä tavalla nöyrempiä ja vähän enemmän huolissaan siitä, miten peli lähtee, kun menemme vieraskaukaloon”, Koivistoinen arvioi.

Koivistoisen mukaan vastustajat ovat päässeet rankaisemaan Nordiksella IFK:ta ylivoimahyökkäyksistä sen jälkeen, kun punanutut ovat ylihyökänneet.

”Työstämme sitä koko ajan, ja mielestäni tänään näkyi, että paransimme Ässät-pelistä monta asiaa”, Koivistoinen sanoi maanantaiseen kotitappioon viitaten.

”Saimme omiin täyttöä ja merkkaamisia selkeämmäksi. Emme tainneet antaa kaverille kauhean montaa ylivoimahyökkäystä tänään.”

IFK menestyy Koivistoisen mukaan myös kotihallissaan perusjutuilla.

”Meidän täytyy pelata kotona kypsemmin. Ei tarvitse olla välttämättä niin kova hinku ratkaista sitä peliä ensimmäisessä erässä. Se kestää 60 minuuttia ja on enemmän maraton kuin sprintti”, hän sanoi.

IFK pelaa seuraavan kotiottelunsa ensi viikon keskiviikkona JYPiä vastaan. Ottelu pelataan kiristyneiden koronarajoitusten vuoksi tyhjille katsomoille.

Koivistoisen tehopelit

  • 14.10.: HIFK–Tappara 4–2, Koivistoinen 2+0=2.

  • 16.10.: Jukurit–HIFK 1–4, Koivistoinen 1+1=2.

  • 30.10.: HIFK–Ilves 5–2, Koivistoinen 1+2=3.

  • 2.11.: HIFK–Pelicans 5–1, Koivistoinen 0+3=3.

  • 27.11.: Kärpät–HIFK 5–2, Koivistoinen 2+0=2.

  • 1.12.: Sport–HIFK 2–3, Koivistoinen 1+1=2.

  • 11.12.: HIFK–JYP 6–4, Koivistoinen 1+1=2.

  • 15.12.: HIFK–KalPa 2–3, Koivistoinen 2+0=2.

  • 30.12.: Sport–HIFK 1–4, Koivistoinen 0+2=2.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat