Kuntosalien aukeaminen kiinnostaa Liiga-seurojakin: ”Tutkimme tarkasti, olisiko sulkupäätöksiä meidänkin osaltamme syytä selvittää” - Urheilu | HS.fi

Kuntosalien aukeaminen kiinnostaa Liiga-seurojakin: ”Tutkimme tarkasti, olisiko sulkupäätöksiä meidänkin osaltamme syytä selvittää”

"Meidän maailmassamme ei juuri muuta ehditä tekemään kuin yrittämään pysyä rajoitusten perässä”, sanoo Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Jääkiekon Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kaudenavaustilaisuudessa Helsingissä 7. syyskuuta.

30.12.2021 19:52 | Päivitetty 30.12.2021 20:16

Jääkiekon Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo, että pääsarjajoukkueet seuraavat mielenkiinnolla sitä, millaisia päätöksiä kuntosalien aukioloon liittyen tehdään hallinto-oikeuksissa.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kertoi torstaina keskeyttäneenä kuntosalien ja muiden yksilöurheilutilojen sulkupäätöksen täytäntöönpanon. Välipäätöksen myötä salit saavat olla auki toistaiseksi, kunnes uusi päätös tehdään.

”Olemme käyneet seurojen kanssa keskustelua, ja seuraamme tilannetta. Varmasti tutkimme tarkasti, olisiko sulkupäätöksiä meidänkin osaltamme syytä selvittää tarkemmin”, Kallioniemi sanoo.

Sekä kuntosalit että numeroidulla istumapaikalla järjestettävät yleisötapahtumat määritellään leviämisriskiltään pieniksi. Siinä missä kuntosalit ovat asiakastiloja, Liigan ottelut ovat yleisötapahtumia. Kallioniemi sanoo, että ei lähde ennakoimaan, syntyykö tästä eroja juridisella puolella.

Lue lisää: Pohjois-Pohjanmaalla kunto­salit saavat sittenkin avata ovensa – Nyt muilla alueilla pohditaan, mitä päätös tarkoittaa niiden kannalta

ViimEAIKAISET koronarajoituspäätökset turhauttavat Liigassa. Tämän hetken tilannekuva on se, että kaikki Liiga-pelit pelataan lähiaikoina ilman yleisöä.

Tiistaina Liiga ja kaikki seurat julkaisivat avoimen kirjeen, jossa kritisoitiin päätöksentekoa ja vaadittiin tapahtuma-alan toimintaedellytysten turvaamista.

Erityisen pettynyt Kallioniemi on aikatauluihin, jolla päätöksiä tehdään. Esimerkiksi tiistaina tehtiin päätös koronapassin jäädyttämisestä kaikissa tapahtumissa, mikä tarkoitti sitä, että kolme seuraa joutui luopumaan haaveista ottaa katsomoihin yleisöä torstaina.

Kallioniemi sanoo, että rajoitukset vaikuttavat tulleen aluehallintovirastoillekin nopeasti.

”Tilanne on varsin sekava. Meidän maailmassamme ei juuri muuta ehditä tekemään kuin yrittämään pysyä rajoitusten perässä”; Kallioniemi sanoo.

Kallioniemi sanoo, että Liiga haluaa toimia järkevästi ja vastuullisesti. Pandemiasta halutaan päästä yli ilman terveydenhuollon kuormittamista. Hän muistuttaa, että tapahtumien riskeistä on ammattilaisten arviot. Niihin peilaten rajoituspäätökset ovat pettymys.

”Emme ole missään vaiheessa halunneet lähteä lääketieteen tontille, mutta asiantuntijat ovat arvioineet eri tapahtumien riskejä. Tämä on ammattimaista toimintaa, ja seuramme järjestävät 500 tapahtumaa vuodessa. On ihan selvä kokemus, että olemme tehneet pandemian aikana enemmän kuin minimin”, Kallioniemi sanoo.

Oikaisu 30.12. kello 20.15. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kertoi päätöksestä torstaina, ei keskivikkona, kuten jutussa aiemmin luki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat