Mestis-ottelu Espoossa ratkesi kummallisesti – armoton riskipeli koetteli jopa sääntökirjan pykäliä - Urheilu | HS.fi

Mestis-ottelu Espoossa ratkesi kummallisesti – armoton riski­peli koetteli jopa sääntö­kirjan pykäliä

Kiekko-Espoo menetti pisteen pelattuaan jatkoajalla upporikasta ja rutiköyhää.

Kiekko-Espoo hävisi paikallisottelun erikoisella tavalla.

31.12.2021 10:42

Torstaina pelattu Mestiksen paikallisottelu Kiekko-Espoon ja Kiekko-Vantaan välillä päättyi niin hämmentävästi, että joukkueet joutuivat selaamaan sääntökirjan pykäliä saadakseen selvyyttä tilanteeseen.

Varsinaisen peliajan jälkeen ottelu eteni jatkoajalle tilanteessa 2–2, ja tässä vaiheessa kaikki vaikutti vielä normaalilta.

Sitten Kiekko-Espoon valmentaja Kim Hirschovits vetäisi sellaisen ässän hihastaan, että vantaalaisetkin joutuivat raapimaan penkillä päätään.

Hirschovits otti maalivahti Roope Taposen pois maaliltaan, kun tilanne oli tasan, eikä Kiekko-Vantaalle ollut tulossa edes siirrettyä rangaistusta.

Vantaalaisjoukkue iski kiekon tyhjään maaliin ja voitti ottelun 3–2. Ottelun selostajakaan ei voinut kuin ihmetellä Kiekko-Espoon yltiöpäistä riskinottoa.

”Kaikkina vuosina, kun olen kiekkoa katsonut tai selostanut, en näin kummallista loppua ole kiekkopelille nähnyt”, selostamossa kummasteltiin.

Ottelun jälkeen Kiekko-Vantaa nosti kaiken lisäksi esiin Jääkiekkoliiton kilpailu­sääntöjen pykälän, jonka mukaan espoolaisten tulisi menettää myös yksi piste, jonka he ansaitsivat varsinaisen peliajan tasapelistä.

Pykälä 7.6.2 kuuluu: ”Jos jatkoajalla jompikumpi joukkue vaihtaa maalivahtinsa kenttä­pelaajaan, menettää tämä joukkue saavuttamansa pisteen, jos vastustaja tekee maalin tyhjään maaliin.”

Oikaisu 5.1.2022 kello 18:00: Toisin kuin alkuperäisessä uutisessa väitettiin, Kiekko-Espoo ei saanut pitää pistettä itsellään, eikä kyse ollut sääntöpykälien tulkinnasta. Kyse oli siitä, että Mestiksen sarjataulukkoon päivittyi tulospalvelun kautta automaattisesti yksi piste, jonka Mestis vähensi sarjataulukosta heti 31. joulukuuta. Lisäksi uutisesta poistettu virheellinen kohta ”Näin ollen pisteiden voisi olettaa menevän 2–0 Espooseen”, sillä pisteet menivät Vantaalle 2–0. Myös uutisen ingressiä tarkennettu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat