Iivo Niskanen jäi kauas kärjestä ja kaipasi alamäkikouluun: ”Ei osaa laskea riittävän hyvin” - Urheilu | HS.fi

Iivo Niskanen jäi kauas kärjestä ja kaipasi alamäkikouluun: ”Ei osaa laskea riittävän hyvin”

Johannes Høsflot Klæbo hallitsi kisaa ja jatkaa kokonaiskilpailun kärjessä.

Iivo Niskanen oli kilpailun 20:s. Kuva Rukan maailmancupista.

31.12.2021 14:45 | Päivitetty 31.12.2021 18:48

Hiihtovuosi 2021 päättyi Iivo Niskasen osalta 20. sijaan Tour de Ski -kiertueella hiihdetyssä 15 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähdössä.

Niskanen hävisi uudenvuodenaattona hiihdetyn kisan voittaneelle Johannes Høsflot Klæbolle reilut 40 sekuntia. Norjalainen jatkaa Tourin kokonaiskisan kärkipaikalla.

”Todella vaikeita oli itselle nuo alamäet. Ei ollut ehkä ihan parasta kanttia suksessa, niin olisi voinut ehkä jopa valita liukkaamman sijaan vakaampaa”, Niskanen sanoi V Sport Suomen haastattelussa.

”Viimeisen kiekan nousun tulin hyvin, mutta sitten taas ei osaa laskea riittävän hyvin ja jaksa pitää pakettia kasassa. Lopussa tuli taas aika monta ohitusta takkiin.”

Perjantain etapin voittajaa ei Niskasen mukaan ratkottu kuntotekijöiden vaan monipuolisuuden perusteella. Hän ruoski itseään rajusti alamäkitekniikastaan.

”Toissa päivänä jos voitetaan ja tänään hiihdetään espanjalaisen kanssa kilpaa niin vähän ehkä alamäkikouluun”, Niskanen sanoi.

Espanjalaisella Niskanen tarkoitti Imanol Rojoa, joka sijoittui 22:nneksi. Suomalainen olympiavoittaja ja maailmanmestari kukisti Rojon viidellä ja puolella sekunnilla.

Toiseksi parhaan suomalaissijoituksen nappasi 24:nneksi hiihtänyt Perttu Hyvärinen. Lauri Vuorinen oli 51:s, Remi Lindholm 66:s ja Ville Ahonen 77:s.

”Aivan hyvä kisa. Kaksi ensimmäistä kierrosta olivat pikkuisen tahmeita, mutta kaksi viimeistä taas tosi vahvan tuntuista ja iso nousu kulki hyvin tänään”, Hyvärinen sanoi Hiihtoliiton äänitteellä.

Klæbo ratkaisi etappivoiton irtautumalla lopussa ryhmästä, jossa olivat mukana myös maanmies Sjur Røthe, venäläinen Aleksandr Bolšunov ja britti Andrew Musgrave.

Bolšunov otti lopulta kakkossijan ja Røthe oli kolmas. Musgrave joutui pettymään, kun hän jäi karvaasti palkintosijojen ulkopuolelle neljänneksi.

Syntymäpäiväsankari Bolšunov lasketteli kilpailussa välillä niin hurjaa vauhtia, että oli törmätä ladun varressa olleeseen seinään, mutta pysyi kuitenkin pystyssä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat