Riitta-Liisa Roponen keskeytti Tour de Skin vauhdinpuutteeseen: ”Kroppa ei ole toiminut normaalilla tavalla” - Urheilu | HS.fi

Riitta-Liisa Roponen keskeytti Tour de Skin vauhdinpuutteeseen: ”Kroppa ei ole toiminut normaalilla tavalla”

Roponen ilmoitti päätöksestään uudenvuodenaattona.

Riitta-Liisa Roponen keskeyttää Tour de Ski -kiertueen. Kuva Pyeongchangin olympialaisista 2018.

31.12.2021 15:57

Riitta-Liisa Roponen keskeytti hiihdon Tour de Ski -kiertueen uudenvuodenaattona. Roponen pettyi vauhtiinsa Lenzerheiden kahdessa kilpailussa ja päätti luovuttaa ennen Oberstdorfissa hiihdettävää vapaan hiihtotavan yhteislähtöä.

Roponen luovutti, kun hiihto ei kulkenut toivotulla tavalla.

”Lenzerheiden jälkeen kroppa ei ole toiminut normaalilla tavalla”, Roponen totesi Hiihtoliiton tiedotteessa.

”En usko ’toivotaan, toivotaan’ -asenteeseen, vaan reagoin nopeasti ja toivottavasti pääsen vielä näyttämään vauhtini.”

Tour de Ski alkoi Roposelle vaikeilla kilpailuilla. Hän oli Lenzerheidessa sprintissä 79:s ja perinteisen kympillä 60:s. Tourin kokonaistilanteessa hän oli sijalla 64.

Oberstdorfissa olisi hiihdetty Roposelle parhaiten sopiva matka eli 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla, mutta sekään ei pyörtänyt hänen päätöstään.

”Eniten olen odottanut tätä kisaa ja harmittaa kovasti”, Roponen vahvisti, mutta koki silti, ettei Touria ollut viisasta jatkaa.

Eveliina Piippo tipahti Suomen joukkueesta ennen kiertueen alkua koronatartunnan takia, ja huonetoveri Vilma Nissinen luopui Tourista koronalle altistumisen takia.

Roposen keskeytyksen jälkeen Suomen naisten joukkueessa kilpailevat vielä Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo ja Anne Kyllönen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat