Jessie Diggins nousi sauvoitta naisten yhteislähdön voittoon: ”Se tuntui aika extremeltä” - Urheilu | HS.fi

Jessie Diggins nousi sauvoitta naisten yhteislähdön voittoon: ”Se tuntui aika extremeltä”

Tour de Skin johtoon noussut Diggins ohitti Frida Karlssonin loppusuoralla.

Jessie Diggins (vas.) nousi perjantaina Tour de Skin kokonaiskilpailun johtoon kukistamalla loppusuoralla ruotsalaiset Frida Karlssonin (kesk.) ja Ebba Anderssonin. Karlsson oli toinen ja Andersson neljäs.

31.12.2021 17:09 | Päivitetty 31.12.2021 19:08

Yhdysvaltalainen Jessie Diggins nousi hiihdon Tour de Ski -kiertueen naisten kokonaiskisan johtoon uudenvuodenaattona voittamansa kympin yhteislähdön jälkeen.

Diggins luisteli loppusuoralla sauvoitta ohi Frida Karlssonin ja vei etapin voiton lopulta puolen sekunnin erolla ruotsalaiseen. Venäjän Tatjana Sorina oli kolmas.

”Se tuntui aika extremeltä, eikä luultavasti näyttänyt kovin tyylikkäältä tai kauniilta”, Diggins sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) voittajahaastattelussa.

30-vuotias yhdysvaltalaishiihtäjä kehui haastattelussa niin välineitään kuin kisarataa, joka oli saatu lämpimässä säässä hyvään kuntoon.

Diggins puolustaa Tour de Skin voittoa viime kaudelta. Hänestä tuli tammikuussa ensimmäinen Euroopan ulkopuolelta tuleva Tourin kokonaisvoittaja.

Tourin ennakkosuosikkeihin kuuluva Karlsson nousi perjantaina kokonaiskilpailun seitsemännelle sijalle. Hän teki nykäisynsä reilu kilometri ennen maalia.

”Tuntui, että voisin ottaa sen [voiton], mutta Jessica on kova loppukirissä”, Karlsson sanoi ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan kakkossijaan tyytyväisenä.

Karlsson kolaroi kisassa Sorinan kanssa. Viaplayn ruotsalainen asiantuntija Anna-Karin Strömstedt syytti kontaktista venäläistä, joka oli hänen mukaansa syypää tilanteeseen.

Karlsson ei kantanut kisan jälkeen kaunaa Sorinaa kohtaan.

”Se oli kapein kohta, ja olimme hieman liian lähellä toisiamme. Sellaista sattuu”, Karlsson sanoi Aftonbladetin mukaan Viaplaylle.

Diggins johtaa tämän kauden Tourilla kokonaiskilpailun lisäksi myös kiertueen pistekisaa. Kiertuetta ennen perjantaita johtanut Kerttu Niskanen oli perjantaina 22:s.

”Tänään oli sitten vähän vaikeampi päivä. En varmasti suksivalinnassakaan onnistunut tänään, ja tuo rata ja suht koht jäinen alusta ei ainakaan helpottanut asiaa”, Niskanen sanoi Hiihtoliiton äänitteessä.

Niskanen on nyt kokonaiskisan kakkosena 13 sekunnin päässä Digginsistä.

Parhaan suomalaissijoituksen hiihtänyt Krista Pärmäkoski oli 15:s. Hän hävisi Digginsille 22,1 sekuntia.

Niskasen ero kärkeen oli 41,4 ja sijalle 23 hiihtäneen Johanna Matintalon 43 sekuntia. Anne Kyllönen tuli maaliin 25:ntena 46 sekuntia Digginsin jälkeen.

Pärmäkoski on Tourin kokonaiskisassa kuudentena, Matintalo 15:ntenä ja Kyllönen 16:ntena.

Riitta-Liisa Roponen jätti Tourin kesken ennen uudenvuodenaattona Oberstdorfissa hiihdettyä kisaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat