”Liittopresidentti” Hradecky piti uudenvuodenpuheen – esillä Huuhkajien ja koronan lisäksi Leverkusenin tulvat ja räjähdys - Urheilu | HS.fi

”Liittopresidentti” Hradecky piti uudenvuodenpuheen – esillä Huuhkajien ja koronan lisäksi Leverkusenin tulvat ja räjähdys

Lukas Hradeckyn seura Bayer Leverkusen julkaisi kapteeninsa puheen uudenvuodenaattona sosiaalisen median kanavissaan.

Bayer Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky piti uudenvuodenpuheen.

31.12.2021 21:41

Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky muistelee perjantaina julkaistussa uudenvuodenpuheessaan tapahtumarikasta vuotta 2021.

Hradeckyn seuran Bayer Leverkusenin julkaisema yli kymmenminuuttinen video pureutuu myös vuoden ikävimpiin asioihin: koronavirukseen, tulvaan ja räjähdykseen.

Seura kutsuu kapteeniaan leikkisästi nimellä Bundespräsidenten eli liittopresidentti, vaikka sana esiintyykin yliviivattuna Twitter-viestissä.

”Tämä on ollut vaikea vuosi ennen kaikkea urheilun ulkopuolella, joten suuri kiitos kaikille niille, jotka taistelevat päivittäin vielä enemmän kuin me tavalliset ihmiset. Kiitos sairaanhoitajille, ensihoitajille ja lääkäreille – olette sankareita”, Hradecky kertoo.

Reinin–Ruhrin alueella sijaitsevaa Leverkusenia kohtasi heinäkuussa kaksi tragediaa: ennätystulvat sekä räjähdys Chemparkin teollisuuspuistossa.

”Tulva oli kauhea tapahtuma ja katastrofi, jota emme olleet odottaneet. Sen positiivisena puolena nousi yhteisöllisyys, kun ihmiset auttoivat toisiaan. Se teki todella suuren vaikutuksen minuun ja meihin”, Hradecky kertoo.

”Emme myöskään voi unohtaa surullista tarinaa Chemparkissa emmekä kaikkea sitä, mitä siitä seurasi. Nämä kauheat ja vaikeat asiat ovat vaatineet paljon.”

32-vuotias maalivahti varasi koronan ja katastrofien käsittelyyn ensimmäiset kolme minuuttia. Vuoden henkilökohtainen kohokohta on vuorossa pian tämän jälkeen.

”Kannattajien paluu [katsomoihin] on tietysti toinen kohokohta, mutta minulle arvokisat Suomen kanssa olivat jotain, mitä en tule koskaan unohtamaan”, Hradecky sanoo.

Hän viittasi kesälle 2021 siirrettyyn EM-lopputurnaukseen, joka päättyi Suomen osalta alkulohkoon. Suomi voitti Tanskan, mutta hävisi sen jälkeen Venäjälle ja Belgialle.

Hradecky kertoo kaivanneensa katsojia stadioneille ja rohkaisee kuulijoitaan koronan ja muiden vastoinkäymisten edessä. Tukekaa toisianne, kuuluu Hradeckyn viesti.

Uudenvuodenpuheensa lopuksi Hradecky toivottaa kuulijoille terveyttä ja kaikkea hyvää. Hän päättää puheensa toivottamalla suomeksi hyvää uutta vuotta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat