Nuorten MM-joukkueita jätettiin lennolta humalatilan ja huonon käytöksen takia – Sinivalkoinen asu pelasti suomalaiset sekaannukselta - Urheilu | HS.fi

Nuorten MM-joukkueita jätettiin lennolta humala­tilan ja huonon käytöksen takia – Sini­valkoinen asu pelasti suomalaiset sekaannukselta

Venäjän ja Tšekin joukkueet jäivät ulos koneesta, kun Leijonat lähtivät paluulennolle. Venäjän joukkueella oli ongelmia lennolle pääsyn kanssa myös vuonna 2011.

Suomen Kasper Simontaival juhli maalia Itävaltaa vastaan maanantaina nuorten MM-kisoissa.

1.1. 12:04 | Päivitetty 1.1. 17:05

Nuorten jääkiekon MM-kisat päättyivät Kanadassa tällä viikolla jo alkusarjavaiheessa turnauksessa levinneen koronaviruksen takia. Ilmeisesti jotkut joukkueiden jäsenistä purkivat pettymystään tai juhlivat uuttavuotta niin, ettei heitä enää huolittu paluulennolle.

Ruotsin yleisradionyhtiö SVT:n toimittaja Marie Lehmann kertoo Twitterissä, että osa Venäjän ja Tšekin pelaajista oli humalassa ja poltti tupakkaa.

Kanadassa kasvomaskin poistaminen julkisissa tiloissa on laitonta. Tästä huolimatta osa pelaajista kieltäytyi käyttämästä maskia.

Joukkueiden oli tarkoitus lähteä kotimatkalle perjantain ja lauantain välisenä yönä, mutta Venäjän ja Tšekin joukkueet jäivät odottamaan uutta paluulentoa.

Myös Suomen joukkue oli Calgarysta Frankfurtiin lähteneellä lennolla, mutta suomalaiset eivät ilmeisesti aiheuttaneet ongelmia.

Tšekin joukkueen manageri Otakar Černý kertoo tapahtumista tšekkiläisen tv-kanavan uutisessa.

Černýn mukaan Tšekin joukkue ei olisi käyttäytynyt huonosti lentokentällä, vaan lentoyhtiön henkilökunta sekoitti Venäjän ja Tšekin joukkueet toisiinsa.

”Saavuimme Calgaryn lentokentälle noin kolme tuntia etukäteen. Pelaajamme menivät ostamaan matkamuistoja ja jotkut soittivat perheilleen kotiin. Venäläisiä pelaajia taas näkyi istumassa baarissa. Muistutin joukkuettamme, että pitävät kasvomaskeja ja turvavälejä”, Černý kertoo.

Černýn mukaan muut matkustajat valittivat venäläispelaajien käytöksestä joukkueiden siirryttyä lentokoneeseen, ja koko kone tyhjennettiin.

Lentoyhtiön henkilökunnan oli vaikea erotella pelaajia toisistaan, koska tšekkiläisillä ja venäläisillä pelaajilla oli samanlaiset harmaat collegepaidat.

”Sitten he kertoivat meille, että Tšekin ja Venäjän joukkueita ei oteta enää lennolle mukaan”, Černý kertoo.

Černýn mukaan suomalaisten sinivalkoiset asut estivät mahdolliset sekaannukset, ja Leijonat saivat nousta koneeseen.

"Vaikka selitimme Air Canadan edustajille, että pelaajamme eivät olleet rikkoneet mitään, päätöstä ei kumottu. He tarjosivat meille hotellin ja lennon Frankfurtiin samaan aikaan päivää myöhemmin”, Černý kertoo.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun poistumisessa nuorten MM-kisoista on ongelmia alkoholin takia. Vuonna 2011 maailmanmestaruuden voittanut Venäjän joukkue ei päässyt kotimaahansa alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Maan jääkiekkoliitto selitti silloista tapausta mestaruuden jälkeisellä tunneryöpyllä. Delta-lentoyhtiö kuitenkin kertoi, että 30-jäseninen seurue oli poistettu koneesta ennen kiitorataa, koska he mölisivät ja aiheuttivat turvallisuusriskin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat