Johanna Matintalon hurja sprinttipäivä päättyy palkintokorokkeelle: ”Aika kova taidan olla minäkin” – Kerttu Niskanen Tour de Skin kokonaiskisan kakkosena - Urheilu | HS.fi

Johanna Matintalon hurja sprinttipäivä päättyy palkintokorokkeelle: ”Aika kova taidan olla minäkin” – Kerttu Niskanen Tour de Skin kokonaiskisan kakkosena

Suomalaismiehet karsiutuivat sprintin välieristä.

Johanna Matintalo aloitti uuden vuoden palkintokorokesijoituksella Tour de Ski -kiertueella. Kuva lauantain karsintahiihdosta, jossa Matintalo teki nopeimman ajan.

1.1. 11:37 | Päivitetty 1.1. 16:21

Perinteisen hiihtotavan sprintissä Johanna Matintalo hiihti kolmanneksi mastohiihdon Tour de Ski -kiertueella Saksan Oberstdorfissa.

Matintalo aloitti finaalin vahvasti ja johti pitkään joukkoa, kunnes Venäjän Natalia Neprjajeva ohitti hänet. Ruotsin Johanna Hagström pääsi myös ohi ja hiihti toiselle sijalle.

Loppusuoralla palkintopaikasta taisteltiin tosissaan, kun Matintalo otti mittaa Slovenian Anamarija Lampicinista.

Matintalo ehti kuitenkin maaliviivalle ensin ja pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä yksilötason palkintosijaa maailmancupissa.

Matintalon sprinttipäivä eteni vakuuttavan varmasti. Hän oli aika-ajon nopein, voitti puolivälieränsä ja hiihti välierässään Neprajevan jälkeen toiseksi.

”Olen tosi tyytyväinen, kun pystyin puolustamaan loppusuoralla kolmospaikkaani, vaikka vastassa oli aika kovia sprinttinaisia. Taikka aika kova taidan olla minäkin, kun nyt tuli tällainen sijoitus”, Matintalo kertoi Viaplay Sportin haastattelussa.

Hiihtoliiton äänitteessä Matinsalo kertoo tienneensä, että mahdollisuuksia hyvään sijoitukseen oli ilmassa. Erävaiheisiin Matinsalo lähti sillä ajatuksella, että kolarit ja muut sähläykset on vältettävä.

Siksi etujoukkoihin kannatti pyrkiä myös finaalissa.

”Viimeiseen nousuun oli kaksi vahvempaa ja pääsin vasta kolmantena lähtemään loppusuoran laskuun, mutta tänään tuli loppukin tosi hyvin. Vähän jännitti, tuleeko takaa vielä joku ohi”, Matinsalo kertaa loppurutistusta.

”Vaikka olin kolmas, niin minulle tuntuu ihan voitolta”, Matinsalo iloitsee.

Kerttu Niskanen jäi välierien toisessa erässä viidenneksi ja Anne Kyllönen ensimmäisessä erässä kuudenneksi.

Krista Pärmäkoski karsiutui jo puolivälierissä.

Puolivälierissä nähtiin dramaattinen kaatuminen, kun Matintalon kanssa samassa erässä hiihtänyt ja tuossa vaiheessa kiertueen kokonaiskilpailua johtanut Yhdysvaltain Jessie Diggins kaatui, jäi viimeiseksi ja karsiutui sprinttikisasta.

Diggins kaatui, kun Ruotsin Frida Karlsson vaihtoi latua ja törmäsi Digginsiin.

Karlsson sai tilanteesta keltaisen kortin, jota seurasi aikarangaistus. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT: n mukaan Karlssonin kokonaisaikaan lisätään kolme minuuttia.

Karlssonilla oli jo ennen törmäystä yksi keltainen kortti. Lisärangaistukset voivat johtaa siihen, että Karlsson hylätään Tourilta.

Kolarointi vaikutti kokonaiskisan kärkijärjestykseen, kun Diggins tipahti kaatumisen seurauksena Tourin kärkipaikalta kolmanneksi.

Keltaista liiviä tällä viikolla hetken jo sovitellut Niskanen lähtee Tour de Ski -kiertueen viimeisiin kilpailuihin Italian Val di Fiemmessä toiselta sijalta.

Keltaista liiviä eli kokonaiskisan ykkössijaa pitää nyt Neprjajeva, joka nousi kärkeen Oberstdorfin sprintin voitolla.

Neprajajevan ja Niskasen ero on 34 sekuntia, Diggins on 38 sekunnin päässä Neprjajevasta.

Pärmäkoski on kokonaistilanteessa seitsemäntenä ja sprintissä kolmanneksi hiihtänyt Matintalo yhdeksäntenä. Kyllönen jatkaa kiertuetta 15:nneltä sijalta.

Suomen mieshiihtäjät karsiutuivat välierävaiheessa Tour de Skin perinteisen hiihtotavan sprintissä. Miesten sprintin voitti Norjan Johannes Høsflot Klæbo.

Puolivälierissä Lauri Vuorinen sijoittui erässään kolmanneksi ja oli lopulta 14. sijalla.

Vuorinen oli Oberstdorfin sprintissä päivän paras suomalaismies, mutta hän jättää ennakkosuunnitelman mukaan kiertueen kesken ennen kahta jäljellä olevaa kilpailua.

Puolivälierissään Iivo Niskanen ja Ville Ahonen hiihtivät neljänsiksi, Ahonen oli kisan 16. ja Niskanen 20.

Niskanen on Tourin kokonaiskilpailussa kuudentena kaksi minuuttia 25 sekuntia kilpailua johtavasta Klæbosta perässä.

Perttu Hyvärinen ja Remi Lindholm karsiutuivat jatkosta jo aika-ajossa. Hyvärisen sijoitus 41. ja Hyvärisen 56.

Ahonen saavutti kilpailussa uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat