Ruotsin kiekkojunioreilla dramaattinen kotiinpaluu: kone teki hätälaskun matkustajan sydänpysähdyksen takia - Urheilu | HS.fi

Ruotsin kiekkojunioreilla dramaattinen kotiinpaluu: kone teki hätälaskun matkustajan sydänpysähdyksen takia

Nainen oli hengissä, kun kone teki hätälaskun Islantiin.

Ruotsin nuoret pelasivat MM-kisoissa Red Deerin lohkossa.

1.1. 18:18

Ruotsin joukkueen kotiinpaluu alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekon MM-kisoista viivästyi, kun lentokone joutui tekemään hätälaskun. Asiasta kertovat Aftonbladetin mukaan koneen yhden koneen matkustajan sydän pysähtyi ja hän tuupertui.

Matkustajaa auttoi Ruotsin joukkueen lääkärinä turnauksessa toiminut Ryan Allenby. Hän kertoo ehtineensä juuri nukahtaa, kun joukkueen pelaaja Calle Clang tuli hakemaan häntä apuun. Clang oli Allenbyn mukaan hysteerinen.

”Juoksin koneen takaosaan ja siellä makasi tajuttomana 40–50-vuotias nainen. Minä ja koneessa ollut lääketieteen opiskelija aloitimme elvytyksen. Työskentelimme kolmesta vartista tuntiin. Hän hengitti huonosti ja oli sinertävä. Luulen, että hänellä oli keuhkoveritulppa”, Allenby sanoi lehdelle.

Allenby ei Aftonbladetin haastattelua tehdessä tiennyt selvisikö nainen. Hän oli elossa, kun kone teki hätälaskun Islantiin ja ambulanssin henkilökunta lähti kuljettamaan häntä sairaalaan.

”Lentoyhtiö lupasi kertoa heti, kun he saavat tiedon. Luulen, että mahdollisuudet ovat 50–50. Teimme kaikkemme pelastaaksemme hänen henkensä.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat