Kiekkosadetta kestäneet suomalaisveskat keräävät suitsutusta: Juuse Saros ja Ukko-Pekka Luukkonen torjuivat kumpikin 37 kutia - Urheilu | HS.fi

Kiekkosadetta kestäneet suomalaisveskat keräävät suitsutusta: Juuse Saros ja Ukko-Pekka Luukkonen torjuivat kumpikin 37 kutia

Juuse Saros muurasi Nashville Predatorsin verkon umpeen, Ukko-Pekka Luukkonen oli Buffalo Sabresin avainpelaaja.

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saroksella piti kiirettä ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.

2.1. 12:35

Nashville Predators otti lauantaina voiton kahden viikon tauolta palanneesta Chicago Blackhawksista.

Predators otti kolmen maalin johdon heti avauserässä. Lopulta kotivoitto irtosi 6-1 -tuloksella.

Kaksi maalia Predatorsille laukoi kanadalaishyökkääjä Tanner Jeannot, muuten tehopisteet jaettiin useamman pelaajan kesken.

Suomalaisista Predatorsin Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen eivät saaneet pisteitä, mutta Blackhawksin Henrik Borgström pääsi syöttämään.

Predatorsin päävalmentaja John Hynes ei ollut tyytyväinen joukkueen peliin kokonaisuudessaan, mutta antaa tunnustusta erityisesti maalivahti Juuse Sarokselle, joka torjui ottelussa 37 kertaa.

”Otamme nämä kaksi pistettä, mutta tämä ei ole se tapa, miten meidän pitäisi pelata havitellaksemme menestystä.”

”Voitimme ottelun, koska meillä oli erittäin hyvää maalivahtipelaamista, erikoistilanteemme onnistuivat ja hyödynsimme ne. Kokonaisuutena pelaamisemme ei ollut sillä tasolla millä pitäisi”, John Hynes kertoi seuran nettisivuilla.

Saroksen torjunnat keräävät ihastusta myös sosiaalisessa mediassa.

Buffalo Sabresin maali vahtinut Ukko-Pekka Luukkonen torjui myös 37 kertaa Boston Bruinsin yritykset ja nousi joukkueensa avainpelaajaksi. Peli päättyi kuitenkin lopulta 3–4-lukemiin Bruinsille jatkoajalla.

Ukko-Pekka Luukkonen tekee vakuuttavaa jälkeä NHL:ssä.

Myös Luukkonen sai ansaitut kehut päävalmentajalta.

”Parhaat pelaajat ovat syy siihen, miksi peleissä pysytään mukana. Joskus paras pelaaja on hyökkääjä, joskus pakki. Silloin voi olla pirun onnellinen, kun kyseessä on maalivahti.”

”Luukkonen pelasi tuolla tasolla tänään ja sanoin sen pelin jälkeen. Eniten olin innoissani kehonkielestä ja itseluottamuksesta. Hän sai sen näyttämään helpolta. Hän sai laukojat näyttämään siltä, että heidän piti tehdä töitä enemmän kuin hänen”, Don Granato kehui seuran kotisivuilla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat