Yli 35 vuoden takainen raiskausepäily kuohuttaa Australian krikettipiirejä – nuorten maajoukkuepelaajan uran huippuhetki vaihtui vuosien traumaksi - Urheilu | HS.fi

Yli 35 vuoden takainen raiskausepäily kuohuttaa Australian krikettipiirejä – nuorten maajoukkuepelaajan uran huippuhetki vaihtui vuosien traumaksi

Tapauksesta on aloitettu poliisitutkinta.

Kriketinpelaajia Australiassa. Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.

3.1. 11:30

Australiassa on alkanut poliisitutkinta raiskausepäilystä, joka kuohuttaa maan krikettipiirejä.

Australian alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen 1980-luvulla kuulunut Jamie Mitchell on kertonut tulleensa raiskatuksi maajoukkueen kiertueella Intiassa ja Sri Lankassa.

”Annamme tunnustusta Mitchellille, että hän on avautunut kokemuksistaan. Australian krikettiliitto auttaa poliisia tutkinnassa. Meillä on nollatoleranssi kaikenlaiseen häirintään”, maan krikettiliitto kertoi tiedotteessaan.

Mitchell kertoi raiskauksesta Australian yleisradioyhtiö ABC:n haastattelussa sunnuntaina. Hän kertoi raiskaajan olleen joukkueen johtoa. Mitchellin mukaan raiskaus tapahtui Sri Lankan Colombossa kiertueen viimeisenä iltana vuonna 1985.

”Kiertueen piti olla krikettiurani huippukohta, mutta sen sijaan siitä on aiheutunut monien vuosien trauma. Nyt Australian krikettiliitolla on sauma erottua edukseen tarttumalla tähän aiheeseen ja tekemällä oikein”, Mitchell kommentoi asianajajiensa lähettämässä tiedotteessa.

Tv-lähetyksessä raiskaajaksi nimetty joukkueen jäsen kiisti syyllisyytensä.

Australian maajoukkueen entinen kapteeni Greg Chappell kertoi järkyttyneensä Mitchellin paljastuksesta. 1980-luvun puolivälissä maajoukkueiden valitsijana toiminut Chappell toivoo, että Australian krikettiliitto kunnioittaa jatkotoimissaan asiaan liittyviä ihmisiä eikä keskity suojelemaan liittoa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat