Emil Ruusuvuoren kausi käynnistyy Melbournessa, heti osui hankala vastustaja - Urheilu | HS.fi

Emil Ruusuvuoren kausi käynnistyy Melbournessa, heti osui hankala vastustaja

Karsinnat vaihtuivat paikkaan pääsarjassa, mutta vastustajakin on erittäin kova.

Emil Ruusuvuori aloittaa tenniskautensa Melbournen ATP 250 -turnauksessa. Kuva syyskuun Davis Cupista.

3.1. 18:09

Suomen tenniksen ykköspelaajan Emil Ruusuvuoren piti pelata Melbournen ATP 250 -turnauksen karsinnoissa, mutta hän pääsikin peruutuspaikalle suoraan pääsarjaan.

Tavallaan kävi hyvä tuuri, mutta pääsarjan arpaonni näyttä nurjempaa puolta. Ruusuvuori kohtaa ensimmäisellä kierroksella Valko-Venäjän Ilja Ivashkan, jolle tuli muutamia selkeitä tappioita viime vuonna.

Ruusuvuori kukisti Ivashkan Helsingin haastajaturnauksessa marraskuussa 2019, mutta viime vuonna tappioita tuli kolme. Ensin massakentällä Münchenissä ja sen jälkeen kovilla alustoilla Winston-Salemissa Yhdysvalloissa ja Nur-Sultanissa Kazakstanissa.

Ivashka on kovasyöttöinen ja kovalyöntinen voimanpesä, joka sai otteen Ruusuvuoren pelistä.

Vuoden 2021 alussa Ivashkan, 27, ATP-rankkaus oli vielä 108, mutta tällä viikolla peräti 60 sijaa korkeammalla, 48. Nousua vauhditti Winston-Salemin ATP-turnauksen voittaminen ja kaksi muuta välieräpaikkaa.

Harri Heliövaara keskittyy nelinpeliin, mutta hän pääsi peruutuspaikalle Adelaiden ATP 250 -turnauksen kaksinpelin karsintaan, jossa tuli tappio Argentiinan Francisco Cerundololle 4–6, 2–6.

Adelaidessa Heliövaara pelaa nelinpeliä britti Lloyd Glaspoolin kanssa.

Henri Kontinen, 31, voitti Australian avoimen mestaruusturnauksen nelinpelin vuonna 2017, mutta hän ei pelaa nelinpeliä Adelaidessa tai Melbournessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat