Roman Rotenberg nimettiin SKA Pietarin päävalmentajaksi - Urheilu | HS.fi

Yllätysvalinta: Jokerien entinen osaomistaja Roman Rotenberg SKA Pietarin päävalmentajaksi

Rotenbergin aiempi kokemus valmentamisesta on hyvin ohutta.

Roman Rotenberg valittiin todelliseen yllätyspestiin.

4.1. 11:43 | Päivitetty 4.1. 12:45

Jääkiekon KHL:ssä pelaava SKA Pietari on nimittänyt päävalmentajakseen todellisen yllätysnimen.

Seuran johtoportaaseen kuuluva Roman Rotenberg, 40, hyppää joukkueen penkin taakse ilman minkäänlaista merkittävää valmentajakokemusta.

Rotenberg on Venäjän ja Suomen kansalainen ja hänet tunnetaan Jokerien entisenä osaomistajana. Juniorina Rotenberg kiekkoili muun muassa Karhu-Kissoissa.

Rotenberg on Venäjän maajoukkueen manageri ja Venäjän jääkiekkoliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hänen isän veli Arkadi Rotenberg on Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja.

Rotenberg korvaa SKA:n päävalmentajan tehtävässä Valeri Braginin. Hän on tuurannut Braginia valmentajana aiemmin vuonna 2020, kun tämä oli sivussa sairauden vuoksi.

”Jatkan ryhmässä vanhempana valmentajana”, Bragin kertoo seuran tiedotteessa.

Rotenbergin apuvalmentajana toimii puolestaan Alexander Titov.

SKA:n tiedotteen mukaan päävalmentajan vaihdolla on tarkoitus kohentaa joukkueen johtamista. Valeri Braginin mukaan olympialaisia edeltävä alle kymmenen ottelun jakso on kauden tärkein.

Braginin mukaan Rotenberg on toiminut päävalmentajana käytännössä jo kuukauden ajan, mutta nyt järjestely virallistettiin.

”Valmennusryhmällä on isot tavoitteet. Meidän on pidettävä huolta, että olympiajoukkueeseen ehdolla olevat urheilijat ovat kisoissa huippukunnossa. Muiden on valmistauduttava pudotuspeleihin. Tasapainon ja tavoitteiden saavuttaminen on tärkeää.”

SKA Pietari on KHL:n länsilohkossa toisena pisteen päässä Moskovan Dynamosta, joka on pelannut ottelun enemmän. Jokerit on SKA:ta pisteen jäljessä ottelun enemmän pelanneena.

Suomalaisista SKA:n riveissä pelaavat Leo Komarov, Mikko Lehtonen ja Joonas Kemppainen.

Lue lisää: Henkilökuva Roman Rotenbergistä vuodelta 2013: Ettekö te tiedä, kuka minä olen?

Lue lisää: Roman Rotenbergin videohaastattelu vuodelta 2015: Roman Rotenberg ei näe ongelmaa SKA:n ja Jokerien kohtaamisessa pudotuspeleissä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat