HIFK:n ja JYPin liigaottelu siirtyy, JYPin joukkueessa todettu koronavirustartuntoja - Urheilu | HS.fi

HIFK:n ja JYPin liigaottelu siirtyy, JYPin joukkueessa todettu koronavirustartuntoja

Kahdella on todettu koronatartunta. Oireet ovat lieviä.

Brad Lambert pelasi hyvän turnauksen Edmontonissa, kunnes kisat keskeytettiin. Nyt hän ei pääse pelaamaan HIFK:ta vastaan keskiviikkona ottelun peruuntumisen takia.

5.1. 13:38 | Päivitetty 5.1. 16:41

Helsingin IFK:n piti kohdata Jyväskylän JYP jääkiekon Liigassa keskiviikkona, mutta ottelu peruuntui vain muutamia tunteja ennen alkua.

JYP ehti lähteä kello 13 Jyväskylästä kohti Helsinkiä, kun tuli tieto ottelun peruuntumisesta ja positiivisista tuloksista. JYP ehti Mäntsälän rajalle, kunnes peruutustieto tavoitti joukkueen.

HIFK:n viestintäpäällikkö Petteri Linnavalli kertoi viestissään ottelun siirtyvän varotoimena.

”Kahdella joukkueen jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Positiiviseksi testatut henkilöt ovat lieväoireisia”, Linnavalli viestitti ottelun peruuntumisesta.

Keskiviikolle oli merkittynä kaksi muuta liigaottelua ja ne pelataan suunnitelman mukaan.

Onko Liiga menossa tauolle, kun koronatartunnat jylläävät yhä kasvavassa määrin, Liigan urheilujohtaja Arto I. Järvelä?

”Ei me sitä toistaiseksi tehdä. Jos tilanne muuttuu, se on toinen asia”, Järvelä sanoi.

”Osaa joukkueista ei aseteta enää karanteeniin, kun siellä on sairastettuja koronatauteja”, Järvelä tarkensi ja viittasi Jukurien, Ässien, Lukon ja Pelicansin tapauksiin.

JYPin ja HIFK:n kohtaamisella haluttiin myös turvata torstainen IFK–KalPa-ottelun pelaaminen. Ellei uusia tartuntoja tai tapauksia ilmene, IFK kohtaa KalPan kotikentällään loppiaisena.

JYPin nuorista MM-kisapelaajista Brad Lambert ja Samuel Helenius olivat kokoonpanossa IFK:ta vastaan, mutta alkukauden komeetta Joakim Kemell ei ollut mukana.

”En tiedä, mikä on Kemellin tilanne, enkä kyllä voisi sanoakaan”, kertoi JYPin joukkueenjohtaja Tony Luhanko HS:lle vähän sen jälkeen kun joukkueen bussi oli lähtenyt.

Nuoret Leijonat palasi Suomeen myöhään viime lauantaina noin vuorokauden matkustamisen jälkeen. Kahdella negatiivisella koronatestillä pelaajat ovat vapautuneet seurojensa käyttöön.

Vielä tiistaina MM-kisapelaajat eivät saaneet harjoitella joukkueensa mukana vaan Lambert ja Helenius harjoittelivat pienryhmässä.

Keskiviikon kiekkokierros kello 17: Kärpät–Ilves ja SaiPa–HPK. Kello 18.30 suunniteltu HIFK–JYP on peruutettu. C More näyttää ottelut suorina lähetyksinä.

Loppiaisena eli torstaina kello 17 HIFK–KalPa.

Uutista on päivitetty JYPin koronatartuntojen takia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat