Huuhkajien EM-debyytissä hengestään taistellut Christian Eriksen kiitti ihmisiä kyynelistä: ”Olen yhä täällä” - Urheilu | HS.fi

Huuhkajien EM-debyytissä hengestään taistellut Christian Eriksen kiitti ihmisiä kyynelistä: ”Olen yhä täällä”

Christian Eriksen kertoi tavoittelevansa pääsyä Tanskan joukkueeseen Qatarin MM-kisoihin.

Tanskan Christian Eriksenin sydän pysähtyi viime kesän EM-kisojen avauskierroksen ottelussa Suomea vastaan 12. kesäkuuta 2021.

4.1. 19:54

Tanskalainen jalkapallotähti Christian Eriksen rikkoi tiistaina mediahiljaisuuden, jota hän on pitänyt dramaattisen jalkapallon EM-lopputurnausottelun jälkeen.

Eriksen halusi Tanskan yleisradioyhtiö DR:n haastattelussa etenkin kiittää valtavasta tuesta, jota hän on perheineen saanut kesästä asti.

"Ihmiset ovat itkeneet olohuoneissaan, Parken-stadionin katsomossa ja missä tahansa sitten ovatkin itkeneet. He ovat nähneet tilanteen. Nyt voin sanoa heille, että kiitos kyynelistä, minä olen yhä täällä”, Eriksen sanoi.

Eriksen, 29, taisteli elämästään miesten EM-turnauksen alkusarjan ottelussa Kööpenhaminassa 12. kesäkuuta. Ottelu oli Suomen miesten maajoukkueen kaikkien aikojen ensimmäinen EM-turnausottelu.

Erikseniä hoidettiin kentällä vartin verran, kunnes hänet siirrettiin paareilla ambulanssiin ja sairaalahoitoon.

Hänen sydämensä pysähtyi, mutta lääkärit saivat hänet virkoamaan. Ottelu jatkui pitkän tauon jälkeen, ja Huuhkajat voitti sen 1–0.

Eriksen kertoi saaneensa perheensä kanssa uskomattoman määrän tuen osoituksia: kirjeitä ja viestejä.

Eriksen valotti haastattelussa myös uransa tulevia tavoitteita. Hän aikoo jatkaa pelaamista, eikä millään harrastetasolla.

"Tavoitteeni on, että pääsen MM-lopputurnaukseen Qatariin”, Eriksen sanoi.

Tanska varmisti MM-karsinnoissa MM-kisapaikkansa. Turnaus pelataan marras-joulukuussa.

Joulukuussa Eriksen ja hänen italialainen seurajoukkueensa Inter kertoivat, että he ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Eriksenille asennettiin sairauskohtauksen jälkeen rytmihäiriö­tahdistin. Italiassa säännöt estävät tahdistimen saaneen pelaajan lisenssin muun muassa jalkapallosarjoissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat