Suek aloittaa pesäpallon häirintätapauksen tutkinnan – Petri Kaijansinkko toistaiseksi peli- ja toimitsijakiellossa - Urheilu | HS.fi

Suek aloittaa pesäpallon häirintätapauksen tutkinnan – Petri Kaijansinkko toistaiseksi peli- ja toimitsijakiellossa

Suek arvioi tutkinnan valmistuvan maaliskuussa.

Petri Kaijansinkon toimintaa käsitellään seuraavaksi Suekissa.

5.1. 11:03 | Päivitetty 5.1. 11:20

Suomen urheilun eettinen keskus Suek aloittaa Suomen Pesäpalloliiton pyynnöstä tutkinnan koskien pelinjohtaja Petri Kaijansinkon epäasiallista käyttäytymistä.

Toimeksiannon tarkoituksena on selvittää tapahtumia, niiden laajuutta ja asian aiempaa käsittelyä. Pesäpalloliitto päätyi tutkintapyyntöön oman esiselvityksen jälkeen.

Suek tutkii asiaa liiton ja seurojen aineistojen sekä haastattelujen avulla. Samalla Suek sanoo selvittävänsä mitä vaatimuksia osapuolilla on tällä hetkellä.

”Luotettavan tutkinnan takaamisen kannalta on aina erittäin tärkeää, että kaikki asiasta jotain tietävät tuovat esille omat huomionsa ja kokemuksensa. He voivat olla yhteydessä Suekiin suoraan tai ILMO-raportointikanavan kautta. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti kuten aina Suekin toiminnan piiriin kuuluvissa rikkomuksissa”, Suekin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen sanoo.

Suek arvioi tutkimusten valmistuvan maaliskuussa. Tutkintaraportti toimitetaan sen jälkeen Pesäpalloliitolle ja jatkotoimista päättää liittojohtokunta.

Ratkaisua tehdessä noudatetaan tapahtumahetkellä voimassa olleita Pesäpalloliiton sääntöjä.

Lisäksi Pesäpalloliitto kertoi aloittavansa asiassa kurinpitomenettelyn, jonka vuoksi Petri Kaijansinkko on väliaikaisessa peli- ja toimitsijakiellossa.

Aihe nousi esille joulukuussa, kun Urheilulehti kertoi vuoteen 2014 ajoittuneesta tapauksesta ilman valmentajan nimeä.

Kaijansinkko julkaisi joulukuun puolivälissä anteeksipyynnön, jossa kertoi olevansa jutussa mainittu seksuaaliseen häirintään syyllistynyt valmentaja.

Hän pyysi anteeksi toimintaansa.

”Toimin silloin väärin. Syyllistyin epäasialliseen käytökseen ja varmasti myös seksuaaliseen häirintään tekstiviesteilläni. Hävettää ja kaduttaa”, Kaijansinkko kirjoitti tiedotteessa.

Kaijansinkko sai tapauksen jälkeen potkut silloisesta seurastaan Rauman Ferasta, mutta työllistyi pian Jyväskylän Kirittäriin.

Kirittäret vapautti Kaijansinkon pelinjohtajan ja valmentajan tehtävistä 18. joulukuuta.

Pesäpalloliitto korostaa tiedotteessaan nollatoleranssia kaikkeen häirintään.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat