Tuliketun neitsytkilpailu siirtyy huhtikuun loppuun: ”Jos jotain ongelmia ilmenisi, en haluaisi löytää niitä keskellä Atlanttia” - Urheilu | HS.fi

Tuliketun neitsytkilpailu siirtyy huhtikuun loppuun: ”Jos jotain ongelmia ilmenisi, en haluaisi löytää niitä keskellä Atlanttia”

Avomeriveneen varustelu ja koronapandemian paheneminen muuttivat kisaohjelmaa.

Tuliketun kippari Arto Linnervuo.

5.1. 15:22

Suomalaisen avomeripurjehduksen tulokasveneen Tuliketun neitsytkilpailu siirtyy pitkälle kevääseen, kuten kippari Arto Linnervuo jo osasi lokakuussa ennakoida.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Tuliketun piti kilpailla ensi kerran 8. tammikuuta Lanzerotelta Atlantin yli Karibialle. Nyt vene pääsee tositoimiin vasta 30. huhtikuuta, jolloin se kilpailee Englannin kanaalin yli Cowesista Le Havreen Ranskaan.

”Veneen varustelussa oli enemmän tekemistä kuin osasimme odottaa vesillelaskun ja kastajaisten aikaan lokakuussa. Lisäksi pahentunut koronapandemia viivästytti lisää ja loi epävarmuutta alkuvuoden suunnitelmiin”, Linnervuo sanoo.

Huhtikuussa Tulikettu seilaa ensimmäisessä Royal Ocean Racing Clubin (RORC) kilpailussaan Cervantes Trophy Racessa.

Veneen miehistö koepurjehtii Tulikettua tulevina viikkoina Englannissa. Ohjelmassa on myös kilpailuhenkinen harjoituspurjehdus Biskajanlahden ja Atlantin valtameren kovissa oloissa.

”Emme halunneet lähteä kilpailuihin harjoittelematta ja testaamatta uutta venettä kunnolla. Jos jotain ongelmia ilmenisi, en haluaisi löytää niitä keskellä Atlanttia. Turvallisuus on tietysti tärkeintä, mutta on myös olennaista tietää, kuinka vene suoriutuu erilaisissa olosuhteissa, jotta voimme optimoida venevauhdin ennen kilpailemista”, Linnervuo sanoo.

Miehistön päävalmentajana on uusiseelantilainen Stu Bannatyne, joka on yksi kokeneimmista avomeripurjehtijoista maailmalla.

Bannatyne, 50, on osallistunut kahdeksan kertaa Volvo Ocean Race -kisoihin ja niitä edeltäneisiin Whitbread-kisoihin ja voittanut niistä neljä.

Tulikettu-projektin tavoitteena on voittaa ensimmäisenä suomalaisvenekuntana jokin maailman suurimmista avomerikilpailuista sekä koko RORC:n sarja.

Päivitetty kisakalenteri vie Tuliketun kilpailuihin Pohjois-Atlantilla, Itämerellä ja Välimerellä vuonna 2022, Atlantin molemmilla rannikoilla 2023,minkä jälkeen se siirtyy kilpailemaan Kaakkois-Aasiaan ja Australiaan 2024.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat