Asiantuntija lyttää Charlotte Kallan olympiavalinnan: ”Näen joukkueessa kuusi hiihtäjää, jotka ovat häntä parempia” - Urheilu | HS.fi

Asiantuntija lyttää Charlotte Kallan olympia­valinnan: ”Näen joukkueessa kuusi hiihtäjää, jotka ovat häntä parempia”

Ruotsi nimesi Charlotte Kallan ja Calle Halfvarssonin olympiajoukkueeseen.

Charlotte Kalla valittiin keskiviikkona Ruotsin olympiajoukkueeseen, joten hän osallistuu Pekingissä uransa neljänsiin olympialaisiin. Kuva Lahden maailmancupista keväältä 2021.

5.1. 18:03

Pekingin talviolympialaisiin lähtevä Ruotsin hiihtomaajoukkue nimettiin keskiviikkona valmiiksi, kun kokeneet Charlotte Kalla ja Calle Halfvarsson saivat viimeiset kisaliput.

Ruotsin olympiakomitean SOK:n toiminnanjohtaja ja kisajoukkueen johtaja Peter Reinebo perusteli valintoja maan hiihtoliiton sivuilla kaksikon runsaalla kokemuksella.

”Sekä Charlotte että Calle valitaan viestihiihtäjiksi, joilla on mahdollisuus muillekin matkoille”, hän kertoi.

Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n hiihtoasiantuntija Mathias Fredriksson tyrmää 34-vuotiaan Kallan kisamatkan hänelle kaavaillun roolin perusteella.

”En usko Kallan paikkaan Ruotsin viestijoukkueessa. Näen joukkueessa kuusi hiihtäjää, jotka ovat tällä hetkellä häntä parempia viestissä”, ex-hiihtäjä Fredriksson sanoi SVT:lle.

Kalla sijoittui Tour de Ski -kiertueella 16:nneksi. Hän oli Tourin toiseksi paras ruotsalainen kakkossijan hiihtäneen Ebba Anderssonin jälkeen, mutta Fredriksson uskoi valinnan tulleen vuodenvaihteen hiihtokiertueen sijaan vanhoilla näytöillä.

”Hän on hiihtänyt hyvin Tourilla, mutta ei niin hyvin, että hänet valitaan olympialaisiin. Jos samassa tilanteessa olisi hiihtäjä, joka ei olisi nimeltään Charlotte Kalla, häntä ei oltaisi valittu”, Fredriksson kertoi.

Fredriksson kertoi uskovansa ruotsalaisten naishiihtäjien tuovan Pekingissä mitalin jokaiselta matkalta.

Kalla on saavuttanut urallaan yhdeksän olympiamitalia ja 13 MM-mitalia. Hän on kolminkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari.

Ruotsin hiihtäjät olympialaisissa

  • Naiset: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Moa Olsson, Emma Ribom, Anna Dyvik, Charlotte Kalla.

  • Miehet: Jens Burman, Oskar Svensson, Leo Johansson, William Poromaa, Anton Persson, Marcus Grate, Johan Häggström, Calle Halfvarsson.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat