Bundesliiga jatkuu suljetuin ovin – seurajohtajan mukaan poliitikot käyttävät jalkapalloa hyväkseen - Urheilu | HS.fi

Bundesliiga jatkuu suljetuin ovin – seurajohtajan mukaan poliitikot käyttävät jalkapalloa hyväkseen

”On epärehellistä viitata katsomoihin tartuntapaikkoina”, Dirk Zingler sanoi.

Saksan Bundesliiga jatkuu perjantaina suljetuin ovin. Kuva tammikuulta 2021 FC Augsburgin ja Union Berlinin ottelusta.

5.1. 17:50

Jalkapallon Saksan pääsarja Bundesliiga jatkuu perjantaina joulutauon jälkeen, ja suurin osa peleistä pelataan tyhjien katsomoiden edessä koronavirusrajoitusten myötä.

Kotityhjyys kismittää seuroissa, ja kotonaan vain kerran 25 viime pelinsä aikana hävinneen Union Berlinin puheenjohtaja Dirk Zingler lateli turhautumistaan Bild-lehdelle keskiviikkona.

”Politiikassa käytetään usein symbolista puhetta tyyliin ’Meidän on tehtävä jotain näkyvää’. Ja jalkapallostadionit antavat tuohon mahdollisuuden”, Zingler sanoi.

”Poliitikot [Saksassa] ovat ajautuneet käyttämään jalkapallon voimaa ajaakseen omia ideoitaan, omia tavoitteitaan median välityksellä. Jalkapallo antaa käyttää itseään [tähän].”

Zingler väittää, että pelien pelaaminen suljettujen ovien takana ei juurikaan ehkäise viruksen leviämistä.

”Jalkapallostadionit ovat luonteva kohde [poliitikoille], koska jalkapallo tavoittaa niin paljon ihmisiä. Mutta on epärehellistä viitata katsomoihin tartuntapaikkoina”, Zingler totesi.

Hän viittasi muun muassa siihen, että katsojat ”ovat ulkona raikkaassa ilmassa” ja heidän on oltava täysin rokotettuja päästäkseen peleihin.

”Ja silti tapahtuu niin, että tyhjennämme stadionit ja lähetämme ihmiset kotiin tai pubeihin, joissa he istuvat yhdessä katsoen otteluita [televisiosta].”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat