Liiga-seurat protestoivat peleissään yleisörajoituksia vastaan hakkaamalla jäätä mailoillaan - Urheilu | HS.fi

Liiga-seurat protestoivat peleissään yleisö­rajoituksia vastaan hakkaamalla jäätä mailoillaan

Ensimmäiset viestit nähtiin keskiviikkona Oulussa ja Lappeenrannassa. Illan ottelut päättyivät vierasvoittoihin.

Jääkiekon Liiga-seurat aloittavat keskiviikosta lähtien ottelunsa hakkaamalla mailojaan jäähän tai kaukalon laitaan. Muutaman sekunnin mittainen ele protestoi yleisörajoituksia vastaan sekä osoittaa kunnioitusta kannattajille ja yhteistyökumppaneille.

5.1. 19:42

Jääkiekon Liiga-joukkueet protestoivat keskiviikon kierroksesta alkaen niiden toimintaa vaikeuttavia yleisörajoituksia vastaan.

Ensimmäiset viestit päättäjien suuntaan nähtiin otteluissa Kärpät–Ilves ja SaiPa–HPK juuri kun tuomari oli pudottamassa ottelun avauskiekkoa keskiympyrään.

Peli ei alkanutkaan heti, vaan sekä jäällä että vaihtoaitioissa olleet pelaajat hakkasivat mailoillaan jäätä ja kaukalon laitoja ensimmäisten sekuntien ajan.

”Tästä päivästä lähtien liigaseurat haluavat tietynlaisen viestin lähettää siinä vaiheessa, kun peli pitäisi startata”, sanoi Kärpät–Ilves-pelin selostaja Aleksis Ärje C More -kanavalla.

”Näin pelaajat ja seurat kunnioittavat katsojia ja yhteistyökumppaneita mailan taputuksilla ja koputuksilla”, lisäsi SaiPa–HPK-ottelun selostaja Juho Kokko.

Myös tuomarit ovat mukana eleessä, sillä kiekko pudotettiin jäähän molemmilla paikkakunnilla vasta pelaajien mailantaputusten jälkeen.

Ärje piti pelaajien viestiä tarpeellisena koko tapahtuma-alan kannalta. Pelaajien on tarkoitus jatkaa käytäntöä siihen asti kun yleisö saa palata katsomoihin.

Illan ottelut päättyivät vierasvoittoihin, kun Ilves voitti Oulussa 6–5 ja HPK Lappeen­rannassa 6–3.

Kierroksen tehomiehiä olivat HPK:n Antti Pihlström (2+2) ja Arto Laatikainen (0+3), SaiPan Veikko Loimaranta (1+1) ja Nuutti Vihtasalo (1+1), Kärppien Mika Pyörälä (1+2) ja Ville Leskinen (0+3) sekä Ilveksen Antti Saarela (2+0), Les Lancaster (1+1), Matias Mäntykivi (1+1) ja Eemeli Suomi (1+1).

Keskiviikon kolmas ottelu HIFK–JYP siirtyi jyväskyläläisjoukkueen korona­virus­tartuntojen vuoksi myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat