Konkarihyökkääjä Eric Staal haluaa edustaa Kanadaa Pekingin olympialaisissa - Urheilu | HS.fi

Konkarihyökkääjä Eric Staal haluaa edustaa Kanadaa Pekingin olympialaisissa

Vancouverissa olympiakultaa voittanut Staal, 37, pelasi edelliset pelinsä viime kaudella Stanley Cupin finaaleissa.

1 293 NHL:n runkosarjan ottelua pelannut konkarihyökkääjä Eric Staal on valmis edustamaan Kanadaa Pekingin olympialaisissa. Staal, 37, pelasi edelliset pelinsä viime kaudella Stanley Cupin finaaleihin yltäneen Montreal Canadiensin riveissä.

5.1. 22:03

Viime kaudella Stanley Cupin finaaleissa jääkiekkoliiga NHL:ssä pelannut konkarihyökkääjä Eric Staal, 37, haluaa edustaa Kanadaa Pekingin olympialaisissa.

Staalin haaveista kertoi keskiviikkona hänen agenttinsa Rick Curran.

”Kun NHL ja [pelaajayhdistys] NHLPA päättivät olla osallistumatta olympialaisiin, Staal ilmoitti heille olevansa kiinnostunut”, Curran kertoi toimittaja Michael Traikosille.

”Ja se oli molemminpuolista kiinnostusta”, agentti lisäsi.

Traikos on kanadalaisen mediayhtiön Postmedian toimittaja. Staalin olympiahaaveista kertoivat konsernin lehdistä Calgary Herald ja Toronto Sun uutiskirjeissään.

Staal ei ole pelannut lainkaan tällä kaudella. Hän on harjoitellut agenttinsa mukaan Minnesotassa.

”Hän on luistellut päivittäin ja treenannut sillä ajatuksella, että muutama seura on osoittanut jatkuvaa kiinnostustaan. Eric haluaa varmistaa pystyvänsä hyppäämään mukaan tilaisuuden saatuaan, eikä häneltä kestäisi kauaa valmistautua”, Curran sanoi.

Staal on pelannut NHL-urallaan 1 293 runkosarjaottelua tehoin 441+593=1 034 sekä 83 pudotuspelikamppailua pistein 23+36=59. Hän on voittanut Kanadan paidassa olympiakultaa 2010 ja maailmanmestaruuden 2007.

Traikos kertoo myös puolustaja Owen Powerin kuuluvan Kanadan kisajoukkueeseen Pekingissä. 19-vuotias Power on kesän 2021 NHL:n varaustilaisuuden ykkösvaraus.

Kanadalainen Sportsnet vahvisti Powerin olympiapaikan jo tiistaina ja mainitsi asiasta uudelleen keskiviikkona uutisoidessaan Staalin olympiakiinnostuksesta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat