Novak Djokovicin viisumi Australiaan hylättiin, hänet karkotetaan maasta - Urheilu | HS.fi

Novak Djokovicin viisumi Australiaan hylättiin, hänet karkotetaan maasta

Uutistoimisto Reuters perusti ensitietonsa nimettömään Australian avoimen tennisturnauksen lähteeseen. Myös Australian rajaviranomaiset vahvistavat asian.

Tennispelaaja Novak Djokovicin viisumi Australiaan hylättiin. Kuvassa Djokovic Italian avoimissa vuonna 2019.

5.1. 23:27 | Päivitetty 5.1. 23:43

Tennistähti Novak Djokovicin viisumi Australiaan on hylätty, kertoo uutistoimisto Reuters. Seuraavaksi Djokovic karkotetaan maasta. Reuters perusti ensitietonsa nimettömään Australian avoimen tennisturnauksen lähteeseen. Vähän myöhemmin Australian rajaviranomaiset vahvistivat viestimille, että Djokovicia ei päästetä maahan.

Djokovic oli jäänyt torstain vastaiseksi yöksi jumiin Melbournen lentokentälle, kun hänen viisumiasiaansa selvitettiin. Torstaiaamuna paikallista aikaa hänelle toimitettiin viisumin hylkäyksestä ja karkottamisesta kertonut kirje Australian hallitukselta, Reuters kertoo nimettömään lähteeseensä viitaten.

Rajaviranomaisten mukaan Djokovic ei toimittanut tarvittavia todisteita maahan pääsyn edellytysten täyttymiselle, minkä takia hänen viisuminsa hylättiin, Reuters kertoo.

Djokovic aikoo jättää valituksen karkotuspäätöksestä, lähde sanoi Reutersille.

Aiemmin tällä viikolla Djokovicin saama poikkeuslupa Australian avoimeen mestaruusturnaukseen herätti maassa voimakasta kritiikkiä.

Vajaan kahden viikon päästä alkavan turnauksen osallistujilta edellytetään koronarokotusta tai lääketieteellistä erivapautta, jonka perusteella rokotuspakosta voi saada vapautuksen. Djokovic on useaan otteeseen kieltäytynyt vahvistamasta, onko häntä rokotettu, ja ilmaissut myös aiemmin vastustavansa rokotetta.

Djokovic on tenniksen miesten maailmanlistan ykkönen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat