Emil Ruusuvuori vei maratonottelun ja eteni Melbournen puolivälieriin, kohtaa Talin turnauksen voittajan - Urheilu | HS.fi

Emil Ruusuvuori vei maraton­ottelun ja eteni Melbournen puoliväli­eriin, kohtaa Talin turnauksen voittajan

Svovakian Alex Molcan vei Talin kisan marraskuussa.

Emil Ruusuvuori on aloittanut tennisvuotensa hyvin Malbournessa. Kuva Winston-Salemista viime syksyltä.

6.1. 9:11 | Päivitetty 6.1. 12:00

Tiukkaa teki, kun Emil Ruusuvuori raivasi tiensä tenniksen Melbournen ATP 250 -turnauksen puolivälieriin.

Ruusuvuori kukisti Australian Jared Thompsonin 7–6, 5–7, 6–3 toisen kierroksen ottelussa, joka kesti peräti kaksi tuntia ja 50 minuuttia.

Ottelu oli vahvaa syöttöpeliä, jossa Ruusuvuori onnistui murtamaan Thompsonin vain kolmesti.

Ruusuvuori sai hyvin syöttöihinsä vauhtia, kun hänen ykköstensä keskinopeus oli 196 kilometriä tunnissa ja nopein syöttö 212. Myös Ruusuvuoren kakkossyöttöjen keskiarvo oli niinkin korkea kuin 160, joka lupaa hyvää tennisvuotta ajatellen.

”Vähän pidempi tauko ollut otteluista, joten ensinnäkin on ollut hyvä ja tärkeää saada tuntumaa takaisin ihan jokaiselle pelin osa-alueelle. Sitä voi treenata ihan niin paljon kuin haluaa, mutta matsit ovat matseja ja niitä tarvitaan”, Ruusuvuori sanoi Tennisliiton tiedotteessa.

Thompson ja Ruusuvuori ovat nyt kohdanneet ATP-kiertueella kolmesti ja Ruusuvuori on voittanut jokaisen ottelun.

Puolivälierissä Ruusuvuori kohtaa mielenkiintoisen pelaajan. Slovakian Alex Molcan voitti marraskuussa Helsingin haastajaturnauksen Talissa.

Ruusuvuoren piti pelata Talissa, mutta hän kärsi tuolloin vatsalihasvammasta. 24-vuotias Molcan otti vapaaksi jääneen tittelin.

Vasenkätinen Molcan osoitti Talissa olevansa paitsi taitava, myös hyvälyöntinen pelaaja, joka pehmitti kokeneen Portugalin Joao Sousan helposti 6–3, 6–2.

Melbournessa Molcan otti erittäin merkittävän voiton, kun hän kukisti Belgian David Goffinin 7–5, 6–3. Goffin oli sijoitettu neljänneksi. Hän on entinen maailmanlistan numero seitsemän, mutta nykyään lievässä laskussa sijoituksellaan 39:nneksi.

Ruusuvuoren ja Molcanin puolivälieräottelu pelataan noin kello 3.30 perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat