Futsalin maajoukkuepelaaja Siiri Perälä kuoli 28-vuotiaana - Urheilu | HS.fi

Futsalin maajoukkuepelaaja Siiri Perälä kuoli 28-vuotiaana

Viime vuoden toukokuussa Palloliitto perusti uuden kunnianosoituksen, Siiri Perälä -pokaalin, jonka perusteluina ovat muun muassa poikkeuksellinen periksiantamattomuus ja positiivinen asenne.

Siiri Perälä on poissa.

6.1. 14:20

Naisten futsalmaajoukkueen ja espoolaisjoukkue GFT:n pelaaja Siiri Perälä on kuollut 28-vuotiaana, tiedottaa Palloliitto.

Perälä kuoli imusolmukesyöpään.

Perälä voitti GFT:n kapteenina Suomen mestaruuden 2019. Seuraavana vuonna Perälä nousi futsalmaajoukkueeseen, mutta huhtikuussa 2020 hän sai syöpädiagnoosin.

Syöpähoidoista huolimatta Perälä kävi kentällä kauden 2020–2021 pronssiottelussa, jossa GFT voitti ACE:n ja saavutti uransa toisen SM-mitalin.

Viime vuoden toukokuussa Palloliitto perusti uuden kunnianosoituksen, Siiri Perälä -pokaalin, jonka perusteluina ovat poikkeuksellinen periksiantamattomuus ja sitkeä taistelu­tahto sekä positiivinen ja elämän­myönteinen asenne. Perälä itse oli ensimmäinen palkinnonsaaja.

”Hieno kunnianosoitus herkisti erityisesti, kun se tapahtui täällä maajoukkue­ympyröissä. Maajoukkueurani ei ole kovin pitkä, mutta ilmeisesti olen jonkinlaisen vaikutuksen sitten tehnyt. Futsalyhteisön tuki on ollut minulle valtava voimavara”, Perälä sanoi tuolloin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat