HIFK hukkasi johtonsa ja nousi lopulta nihkeään jatkoaikavoittoon Olli Palolan maalilla: ”Pelattiin tämän kauden paras jatkoaika” - Urheilu | HS.fi

HIFK hukkasi johtonsa ja nousi lopulta nihkeään jatkoaikavoittoon Olli Palolan maalilla: ”Pelattiin tämän kauden paras jatkoaika”

Kotijoukkue menetti kolmen maalin johdon ja KalPa vei kamppailun jatkoajalle.

HIFK:n Olli Palola nosti taidokkaasti jatkoajan voittomaalin Eero Kilpeläisen taakse ja illan tehopelaaja Aleksi Klemetti seuraa vierestä.

6.1. 17:45 | Päivitetty 6.1. 20:17

Jääkiekon Liigassa perutaan otteluita, mutta Helsingissä sentään pelattiin loppiaisen ainoa kamppailu.

HIFK voitti hyvin nihkeästi KalPan 4–3 Olli Palolan jatkoajan maalilla.

Ennen jatkoaikaa IFK ehti johtaa 3–0, kunnes KalPa järjesti jättikirin ja tasoitti kolmannessa erässä ajassa 53.04 Aleksi Klemetin maalilla.

”Samanlainen ottelu kuin on ollut Kalpaa vastaan, kamppailupeli”, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi.

”Päästiin tänään hyvään johtoon, mutta 3–0 ei ollut koko totuus.”

Klemetti oli vauhdikkaalla pelipäällä ja keräsi tehot 2+1 ja hyvää taustatukea tuli Miikka Pitkäseltä, joukkueen kultakypärältä.

Olisi ollut suuri vääryys, jos KalPa ei olisi päässyt tasoihin, niin ylivoimaisesti se hallitsi kolmatta erää, vaikka ei saanutkaan sitä näkymään laukaisutilastossa.

Ihan kuin KalPan kopissa olisi päätetty, ettei pakkasen sävyttämänä loppiaisena tehdä turhaa reissua pääkaupunkiin. Viimeksi KalPa otti voiton Stadista, nyt sentään yhden pisteen.

”Kyllä meillä varmaan vähän momentum kääntyi KalPalle, mutta oli siinä hyviäkin hetkiä ja oli kiva nähdä varsinkin [Alex] Broadhurstin kentältä hyviä tilanteita”, Peltonen sanoi.

”Sitten pelattiin varmaan tämän kauden paras jatkoaika.”

Peltonen valmentaa HIFK:ta ensimmäistä kauttaan ja tänne asti hän pääsi ennen kuin joutui peluuttamaan joukkuettaan tyhjän katsomon edessä.

”Voi tulla enemmän ailahtelua. Pitää olla koko ajan läsnä ja elää mukana”, Peltonen sanoi ja korosti vaihtopenkiltä kuuluvaa kannustusta.

Liigassa pelattiin ensimmäisen kerran ilman yleisöä 12. maaliskuuta 2020, kun koronaviruspandemia alkoi. Sen jälkeen on ollut pätkiä yleisön kanssa ja välillä ilman. Tyhjä, kumiseva ja tavallista kylmensi halli oli Peltoselle uusi kokemus.

IFK:n maalinteon aloitti Jere Innala, joka kauhoi maalin edestä Eetu Koivistoisen tarjoamasta syötöstä avausmaalin ajassa 18.46.

Toisessa erässä alkoi neljän maalin sirkus, kun IFK karkasi ensin 3–0-johtoon, mutta KalPa nousi Aleksi Klemetin ja Miikka Pitkäsen maaleilla 3–2:een.

Micke-Max Åsten otti kiekonriiston ja laukoi IFK:n toisen maalin. Alex Broadhurstin maalia ennen stadilaiset syöttelivät pari kertaa ja nopea hyökkäys päättyi nättiin osumaan.

Tyhjässä jäähallissa pelatussa ottelussa taottiin nättejä maaleja, mutta Pitkäsen suora laukaus takarautaan oli illan herkkuja. Kiekko lähti niin kovaa, ettei Michael Garteigilla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia torjua.

Sääli, että katsomossa istui vain pari toimittajaa ja kymmenkunta NHL:n kykyjenetsijää. Pitkäsen maalia olisi voinut esitellä vähän suuremmallekin joukolle.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen nelosketju aloitti pitkän ruletin KalPan kenttäpäädyssä, ja IFK sai vaihdettua ykköstroikan jäälle, joka jauhoi samalla mitalla. Lopulta karuselli palkittiin maalilla.

KalPa löi väliin yhden pitkän kiekon, mutta pelaajia joukkue ei voinut vaihtaa.

Nuorten MM-turnauksessa pelannut Roni Hirvonen puuttui IFK:n kokoonpanosta. Peltosen mukaan Hirvonen ei ole vielä täysin pelikunnossa nuorten kisojen jäljiltä.

Maalivahtipuolella tapahtui kiinnostava käänne, kun Niilo Halosen piti pelata JYPiä vastaan keskiviikkona. Ottelu peruuntui, mutta Halonen ei ollut enää KalPaa vastaan kahden maalivahdin joukossa.

Michael Garteig pelasi IFK:n maalilla, mutta vasta 16-vuotias maalivahtilupaus Eemil Vinni istui pipo päässä vaihtopenkillä.

”Tämä on tätä epävarmuutta. Niilolla oli normaali flunssa, mutta ei näinä aikoina oikein tiedä”, Peltonen kuvaili Halosen puuttumista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat