Tennistähti Novak Djokovic viettää lähipäivät hotellissa, jossa on aiemmin todettu useita ongelmia: toukkia ruoassa ja hometta leivässä - Urheilu | HS.fi

Tennistähti Novak Djokovic viettää lähipäivät hotellissa, jossa on aiemmin todettu useita ongelmia: toukkia ruoassa ja hometta leivässä

Novak Djokovic on mediatietojen mukaan siirretty hotelliin, jonka maine ei ole kovin hyvä.

Novak Djokovicin kannattaja protestoi Park-hotellin ulkopuolella. Tennistähden uskotaan sijoitetun kyseiseen hotelliin.

6.1. 17:47

Serbian tennistähti Novak Djokovic on ansainnut uransa aikana yli 150 miljoonaa dollaria (133 miljoonaa euroa) ja tottunut yöpymään luksushotelleissa.

Nyt Djokovic saapui Melbourneen Australiaan, ja hänelle osoitettiin uutistoimisto AFP:n mukaan majapaikaksi Park-hotelli, joka on parhaiten tunnettu turvapaikanhakijoiden majapaikkana – ja ruoasta, jossa on toukkia.

Djokovic siirrettiin Park-hotelliin, koska hänen maahantuloviisuminsa evättiin ja koska hän valitti päätöksestä. Hänellä ei ollut riittäviä todisteita koronavirusrokotteesta tai lääketieteellistä perustetta rokottamattomuuteen. Valitus käsitellään oikeudessa todennäköisesti maanantaina.

Novak Djokovic

Djokovic saapui Australiaan pelaamaan kauden ensimmäisessä grand slam -turnauksessa, joka alkaa alle kahden viikon kuluttua.

Viime vuonnakin Djokovicilla oli ongelmia majoitusolosuhteiden kanssa, kertoo uutistoimisto AFP. Koronarajoitusten takia pelaajien piti pysyä luksushotelliensa huoneissa eikä se serbille kelvannut: hän tiettävästi vaati Australian tennisliitolta lupaa siirtymisestä yksityistaloon, jossa olisi ollut tenniskenttä ja parempaa ruokaa.

Tänäkin vuonna Djokovic joutui AFP:n tietojen mukaan hotelliin, josta ei pääse pois. Hotelliin on majoitettu myös 32 pidätettynä olevaa henkilöä ja useita turvapaikanhakijoita. Siirtolaisten mukaan huoneet ovat erittäin pieniä.

Australian rajavartiolaitoksen viranomaiset ovat kuitenkin kieltäytyneet kertomasta, missä pelaaja majoittuu maanantaihin asti. AFP:n lisäksi useiden muiden lähteiden mukaan Djokovic on juuri Park-hotellissa.

Park-hotelli on saanut kyseenalaista mainetta monestakin syystä. Viime joulukuussa hotellissa oli tulipalo, jonka seurauksena kaikki asukkaat evakuoitiin. Yksi henkilö joutui sairaalaan häkämyrkytyksen takia.

Viikkoa myöhemmin turvapaikanhakijat julkaisivat sosiaalisessa mediassa kuvia hotellin ruoasta, jossa oli toukkia ja homeista leipää.

Lisäksi hotellissa on ollut koronavirustartuntoja.

Pidätyksen takia hotellissa oleva Mehdi Ali kertoi AFP:lle, että vaikka Djokovic on hänen suosikkipelaajansa, hän oli surullinen syystä, miksi pelaaja oli sijoitettu hotelliin.

”Media ja luultavasti koko maailma puhuu meistä enemmän, mikä on surullista. Ja tämä vain siksi, että Djokovic on täällä muutaman päivän”, Ali totesi.

Hotellin ulkopuolella on runsaasti mielenosoittajia, jotka vastustavat muun muassa koronarajoituksia ja muita vapautta rajoittavia asioita.

”Olen täällä kaikkien vapaudestaan taistelevien ihmisten puolesta, ovat he sitten pakolaisia, Novak tai ylipäätänsä ihmisiä, jotka ovat kyllästyneitä rajoituksiin”, sanoi mielenosoittaja Ryan Guszich.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat