Maajoukkuehiihtäjä Verneri Suhosen kausi päättyy sydänongelmien vuoksi - Urheilu | HS.fi

Maajoukkuehiihtäjä Verneri Suhosen kausi päättyy sydänongelmien vuoksi

Verneri Suhosen kausi saattaa jäädä vain neljän maailmancupin kisan mittaiseksi.

Verneri Suhonen Dresdenin maailmancupin sprinttikisassa 18. joulukuuta 2021.

7.1. 8:00

Suomen maastohiihdon maajoukkueeseen kuuluva Verneri Suhonen joutuu keskeyttämään kautensa ennen aikojaan sydänongelmien vuoksi. Suhonen kertoi päätöksestään ja vaivoistaan torstai-iltana sosiaalisen median kuvapalvelussa Instagramissa.

”Ikävä kyllä tässä kohtaa kautta on aika pistää pillit osaltani pussiin ja todeta, että kilpailukauteni jää vain neljän kilpailun mittaiseksi”, Suhonen kertoi.

”Loppusyksystä alkaneet rintaongelmat paljastuivat vähäiseksi nesteeksi sydänpussissa, mistä syystä joudun olemaan urheilematta todennäköisesti muutaman kuukauden. Pitkään jatkunut tunne siitä, ettei kaikki ole reilassa, paljastui todeksi.”

Suhonen, 24, kirjoitti valmistautuvansa nyt ensisijaisesti seuraavaan kauteen. Hän tosin jätti auki mahdollisuuden sille, että kilpailisi vielä loppukaudella joissain kilpailuissa.

Viimeksi Suhonen kilpaili maailmancupissa 19. joulukuuta Saksan Dresdenissä. Hän ehti osallistua tällä kaudella kolmeen sprinttiin ja yhteen parisprinttiin.

Ensimmäistä kertaa Suhonen kilpaili maailmancup-tasolla vuonna 2016. Hänen toistaiseksi paras sijoituksensa on vapaan sprintin kymmenes sija viime helmikuussa Ruotsin Ulricehamnissa järjestetyssä kilpailussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat