Novak Djokovicin isä vertasi poikaansa Jeesukseen – Australia kiisti väitteet tennistähden pitämisestä väkisin maassa - Urheilu | HS.fi

Novak Djokovicin isä vertasi poikaansa Jeesukseen – Australia kiisti väitteet tennistähden pitämisestä väkisin maassa

”Hän on vapaa lähtemään milloin vain haluaa”, Australian sisäministeri totesi Novak Djokovicista.

Srdjan Djokovic osallistui torstaina Belgradissa järjestettyyn mielenilmaukseen, jossa protestoitiin Australian päätöstä evätä hänen poikansa Novak Djokovicin pääsy maahan Australian avointa tennisturnausta varten.

7.1. 10:54

Australian avoimeen tennisturnaukseen rokottamattomana pyrkivän Novak Djokovicin vanhemmat antoivat Belgradissa tunteikkaita lausuntoja poikansa tilanteesta.

Djokovicilla ei ollut esittää riittäviä koronavirukseen liittyviä dokumentteja päästäkseen Australiaan 17. tammikuuta alkavaa arvoturnausta varten. Djokovicin isä Srdjan Djokovic sanoi poikansa olevan ”poliittisen noitavainon ja koronafasismin uhri”.

”Jeesus ristiinnaulittiin ja sai kestää monia asioita, mutta hän on edelleen elossa keskuudessamme. Myös Novak ristiinnaulitaan... maailman paras urheilija”, Srdjan Djokovic päästeli.

Djokovicin äiti Djina Djokovic vastusti sitä, että Djokovic joutuu odottamaan viisumikiistansa käsittely melbournelaisessa säilöönottokeskuksessa.

”Häntä pidetään vankina. Se ei ole reilua. Se ei ole inhimillistä”, Djina Djokovic sanoi.

Australian sisäministeri Karen Andrews kiisti, että Djokovicia pidettäisiin vastoin tahtoaan säilöönotto­keskuksessa.

”Hän on vapaa lähtemään milloin vain haluaa, ja rajavartiolaitos itse asiassa avustaa siinä”, Andrews sanoi.

Djokovicin tilanteesta on muodostumassa Australian ja Serbian välille diplomaattinen kiista, johon ovat osallistuneet jo Australian pääministeri Scott Morrison ja Serbian presidentti Aleksandar Vučić.

Lue lisää: Australian pääministeri vahvistaa tennis­tähti Djokovicin karkotuksen: ”Säännöt ovat sääntöjä” – Serbian presidentti syyttää kiusaamisesta

Torstai-iltana Serbian ulkoministeriö tiedotti esittäneensä Australian Serbian-suurlähettiläälle Daniel Emerylle sanallisen protestin Djokovicin kohtelusta, jota se kuvaili ”sopimattomaksi ja epäinhimilliseksi”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat